Keşan Saros’ta izin belgesi almadan turizm amaçlı konut kiralayanlara 100 bin lira ceza uyarısı

Saros’ta izin belgesi almadan turizm amaçlı konut kiralayanlara 100 bin lira ceza uyarısı

Paylaş
Saros’ta izin belgesi almadan turizm amaçlı konut kiralayanlara 100 bin lira ceza uyarısı

Saros’ta izin belgesi almadan turizm amaçlı konut kiralayanlara 100 bin lira ceza uyarısı

Ünsal YÜCEL/EDİRNE, (DHA)- EDİRNE İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yatırım İşletmeler Şube Müdürü Serdar Bayram Aslan, Saros Körfezi’nde konut kiralayan gerçek ve tüzel kişilerin ‘Konut turizm işletme belgesi’ almak zorunda olduğunu belirterek, "Bu konutun hangi amaçla kiralandığının bir önemi yok. İster ikamet, ister sağlık veya benzeri şeyler konu ne olursa olsun. İzin belgesi almadan kiralama yapılması tespit edilmesi halinde her kiralama için 100 bin TL idari yaptırım cezası uygulanacaktır" dedi.

Haberin Devamı

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Saros Körfezi’ndeki sahillerde ve köylerde yaz sezonunda konutlarını kiraya verenler için Keşan ilçesinde bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Keşan Belediyesi Selim Sesler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yalçın, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yatırım İşletmeler Şube Müdürü Serdar Bayram Aslan, oda başkanları, konut sahipleri ve emlakçılar katıldı.

'CEZA UYGULANDIKTAN SONRA 15 GÜN SÜRE VERİLECEK'

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yatırım İşletmeler Şube Müdürü Serdar Bayram Aslan, yaz sezonunun yaklaşmasıyla Saros Körfezi’nde konut kiralama işlemleriyle ilgili alınması gereken 'Konut turizm işletme belgesi' hakkındaki yasal mevzuata ilişkin bilgi verdi. Aslan, "Bu konutun hangi amaçla kiralandığının bir önemi yok. İster ikamet, ister sağlık veya benzeri şeyler konu ne olursa olsun. İzin belgesi almadan kiralama yapılması tespit edilmesi halinde her kiralama için 100 bin TL idari yaptırım cezası uygulanacaktır. Ceza uygulandıktan sonra 15 gün süre verilecek. 15 gün içerisinde belge başvurusunu yapması istenecek. Bu süreç içerisinde 100 biner TL şeklinde katlanarak artarak devam edecek. Herkes başvurusunu yaparsa bu durumla da sık sık karşıya kalmaz. Bu izin belgesi başvurusuna kimler başvurabilir? Mülk sahibi. Tapuda kimin adı yazıyorsa izin belgesi başvurusunda bulunabilir. Bu başvurular sadece başvuruyu yapacak kişinin e-Devlet’inden yapılabilir. Tapu ibrazı şeklinde yapılamıyor. Bu şekilde bir başvuru olduğu zaman geri iade ediyoruz. Bütün başvurular, başvuru yapacak kişinin e-Devlet’ini açacak ve başvuru yapacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Aslan, toplantının devamında ‘Konut turizm işletme belgesi’ almak için konutlarda aranan şartlarla ilgili bilgi verdi. Toplantı, soru-cevap şeklinde sona erdi.

6 KİŞİYE 600 BİN LİRA CEZA KESİLDİ

Öte yandan Keşan’da, Saros Körfezi’ndeki Erikli, Yayla ve Mecidiye köyü sahillerinde, yazlıklarını internet sitesi üzerinden ‘konut turizm işletme belgesi’ olmadan kiraya verdikleri tespit edilen 6 kişiye, jandarma ekipleri tarafından ‘7464 sayılı konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin kanuna muhalefet’ten 600 bin lira idari para cezası kesilmişti. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI