Edirne Trakya Üniversitesi, ‘Kurumsal akreditasyon programı’na kabul edildi

Trakya Üniversitesi, ‘Kurumsal akreditasyon programı’na kabul edildi

Paylaş
Trakya Üniversitesi, ‘Kurumsal akreditasyon programı’na kabul edildi

Trakya Üniversitesi, ‘Kurumsal akreditasyon programı’na kabul edildi

EDİRNE,(DHA)-TRAKYA Üniversitesi, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından belirlenen ‘Kurumsal akreditasyon programı’na kabul edildi.
Akreditasyon çalışmalarında lokomotif üniversitelerden olma hedefiyle projelerini hayata geçirmeye devam eden Trakya Üniversitesi, hedefleri doğrultusunda önemli bir aşama kaydetti. Türkiye’de akreditasyon kuruluşlarının yetkilendirilmesi ve tanınması süreçlerini yürüten YÖKAK tarafından her yıl sınırlı sayıda üniversitenin dahil edildiği Yükseköğretim Kalite Programı’na (KAP) kabul edildi.

Bağımsız bir kuruluş olan YÖKAK tarafından belirlenecek değerlendirme takımının ön ziyaret ve saha ziyaretleri aşamalarından başarı ile geçilmesi durumunda Trakya Üniversitesi, Türkiye’de az sayıda üniversitenin sahip olduğu kurumsal akreditasyonu almaya hak kazanacak. Kurumsal akreditasyon ile Trakya Üniversitesinin vermiş olduğu eğitim-öğretim, araştırma- geliştirme, toplumsal katkı gibi birçok hizmetin belirli standartlarda olduğunu ortaya konmuş olacak.

Trakya Üniversitesi olarak akreditasyonda heyecan verici bir noktaya geldiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, “Göreve geldiğimiz günden bugüne hedeflediğimiz noktaya doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Rektörlüğümüzün ve birimlerimizin akreditasyon noktasında hayata geçirmiş oldukları çalışmaların meyvelerini toplamaya başlayacağız inşallah. Trakya Üniversitesi olarak öğrencilerimize, çalışanlarımıza, paydaşlarımıza, şehir ve bölge halkına verdiğimiz hizmetlerin kalitesini sürdürülebilir bir şekilde yükseltmeyi hedefliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden itibaren tüm Trakya Üniversitesi ailesinin bu sürece canı gönülden destek vereceğine yürekten inanıyorum. Güzel haberleri çok yakında ailemizle ve kamuoyuyla paylaşacağız” dedi.

YÖKAK tarafından belirlenen üniversitelerin, rektör ve kalite koordinatörlerini bir araya getiren toplantı online olarak gerçekleştirildi. KAP’a dahil edilen üniversite yetkilileri ile yapılan toplantıda akreditasyon süreçleri ve izlenecek adımlar aktarıldı.(DHA)

Haberin Devamı