Karakoçan Öğrenci olarak başladığı kursta, usta öğretici oldu

Öğrenci olarak başladığı kursta, usta öğretici oldu

Paylaş
Öğrenci olarak başladığı kursta, usta öğretici oldu

Öğrenci olarak başladığı kursta, usta öğretici oldu

Nursel ŞENGEZER/KARAKOÇAN(Elazığ),(DHA)- ELAZIĞ’ın Karakoçan ilçesinde Meryem Ercan, Aile Destek Merkezi’nde (ADEM) öğrenci olarak başladığı pastacılık kursunda usta öğrenci oldu. 22 öğrencisi olan Ercan, “Kadınlar elleri yatkın olduğu için daha çok tekniğini öğreniyorlar. Bu işi meslek edinip para kazanabiliyorlar. Beraber çok güzel vakit geçiriyoruz hem de kadınlarımız işi öğreniyorlar” dedi.
Karakoçan’da 4 çocuk annesi Meryem Ercan, hobi için Aile Destek Merkezi’nde (ADEM) pastacılık kurslarına katıldı. Aldığı eğitimlerden usta öğreticilik belgesi alan Ercan, usta öğretici olarak öğrenci yetiştirmeye başladı. Kursta 22 öğrencisinin olduğunu belirten Ercan, “Buraya ilk geldiğimde böyle bir şey aklımda yoktu. Pastacılık kursuna hobi olarak geldim. Çok sevdim bırakamadım. Bu işi meslek edindim ve ustalık ile usta öğretici belgelerimi aldım. Öğrenci olarak başladığım kursta şimdi usta öğretici olarak ben eğitim veriyorum. 22 kadın öğrencim var, beraber pastalar, yaş pastalar, sütlü tatlılar yapıyoruz. Un ve rafine şeker ilavesiz ürünler, kurabiyeler, mini atıştırmalıklar, simit, baklava ve börekler, su böreği, kol böreği, tepsi böreği, bohça böreği, kahvaltılık krep, börek gibi ürünler yapıyoruz” dedi.
‘KADINLAR MESLEK EDİNİP PARA KAZANABİLİYORLAR’
Kurslar sayesinde kadınların meslek edinebildiğini ifade eden Ercan, “Öğrencilerimizin de hayalleri var. Stres de atıyoruz. Kadınlar elleri yatkın olduğu için daha çok tekniğini öğreniyorlar. Bu işi meslek edinip para kazanabiliyorlar, beraber çok güzel vakit geçiriyoruz. Hem de kadınlarımız işi öğreniyorlar. Bu bir meslek buraya gelen kadınlarda benim gibi işi öğrendikten sonra ustalık ve usta öğretici belgelerini alıp bu işi meslek edinebilirler. Kaymakamlık Aile Destek Merkezi’nin bize sağladığı bu imkanlar çok güzel, bence bir ayrıcalık, bende buraya geldiğim için çok mutluyum. İyi ki buraya gelmişim. Gerçekten adı gibi biz kadınlara destek oluyor” diye konuştu.
‘HERHANGİ BİR ÜCRET ÖDEMİYORLAR’
Aile Destek Merkezi Koordinatörü Ayşe Bulut, giderlerin kaymakamlık tarafından karşılandığını ifade ederek, “Meryem Hanım bizim ilk kursiyerlerimizdendi. Buraya öğrenci olarak geldi, büyük bir gayret ile bizi de şaşırtacak derecede işler çıkardı eğitimlerine devam etti. Sertifikasını diplomasın ve usta öğretici belgesini aldı, öğretmen olmayı hak kazandı. Buraya gelen tüm kadınlar kendi bütçelerinden cebinden bir tek kuruş harcamıyorlar ve burada ücretsiz verilen eğitimlerden faydalanıp meslek öğreniyorlar. Bizler de elimizde geldiğince kadınlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz. 2022-2023 eğitim öğretim yılında 7 meslek dalında kurslarımız eğitim verdi. Merkezimi 6 senede 153 kursta, 2415 kursiyerimizi mezun ettik. Evde oturan kadınlarımız zamanlarını değerlendirmek istiyorlarsa ilgi duydukları mesleki kursaklarımıza kayıt yaptırarak gelip ücretsiz meslek öğrenebilirler" dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı