Merkez Özel çocuklara motokross etkinliği

Özel çocuklara motokross etkinliği

Paylaş
Özel çocuklara motokross etkinliği

Özel çocuklara motokross etkinliği

Muzaffer KOŞAN / ERZİNCAN,(DHA)- ERZİNCAN'da başlatılan "Mutlu Çarşamba' projesi ile her hafta çarşamba günleri spor salonuna gelen engelliler, uzman antrenörler eşliğinde spor yapıyor. Spor yapan engelli bireyler bir sonraki çarşamba gününü iple çekiyor. Bu hafta düzenlenen Mutlu Çarşamba etkinliğinde engelli bireyler okullarıın bahçesinde kros motorları ile yarışıp, kros motosiklet sürücülerinin gösterilerini izlediler.
    Erzincan genelindeki özel çocukların gelişimine destek olmak amacıyla yürütülen projede, Erzincanlı özel çocuklara birçok spor branşında eğitim veriliyor. Proje çerçevesinde Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri ve spor kulüpleri özel çocuklara yönelik birbirinden farklı etkinlik düzenliyor. Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Erzincan Enduro Motosiklet Gurubu üyeleri, Erzincan Milli İrade Özel Eğitim Uygulama Okulu özel öğrencilerine yönelik okul bahçesinde bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte özel öğrenciler gerekli güvenlik önlemleri alındıktan sonra okul bahçesinde kross motorlarına binerek tur attı ve ardından motorcuların gösterilerini heyecanla izledi.
    Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Kayak Antrenörü Canser Atila, “Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın 81 ilde düzenlenmiş olduğu Mutlu Çarşamba Projesi kapsamında her çarşamba özel çocukları sportif etkinlik yaparak eğlendirmeyi hedefliyoruz. Bu çarşambada değişik bir deneyim yaşamalarını istedik. Erzincan Enduro Motosiklet Kulübünü çağırarak kros motorlarla davet ettik. Bu da çocukların çok hoşuna gitti. Çok farklı bir deneyim yaşadılar. Çok heyecanlanıp çok mutlu oldular" diye konuştu.
    Erzincan Enduro Motosiklet Gurubu üyesi Hasan Karatepe de, "Böyle güzel mutlu bir gün de arkadaşlarımızı yalnız bırakmadık. Erzincan enduro olarak. Biz onlardan daha çok duygulandık. Onların sevinci bizim iki katımız oldu. Çok mutlu olduk. Bugünü tasarlayan Erzincan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne ve Canser hocama çok teşekkür ediyorum. Bugün bizim için anlatılmaz bir gündü. Bu işi planlayan bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

FOTOĞRAF

Haberin Devamı