Merkez Vali, üniversite öğrencileri ile Kızılay Meydanı'nda kahvaltı yaptı

Vali, üniversite öğrencileri ile Kızılay Meydanı'nda kahvaltı yaptı

Paylaş
Vali, üniversite öğrencileri ile Kızılay Meydanı'nda kahvaltı yaptı

Vali, üniversite öğrencileri ile Kızılay Meydanı'nda kahvaltı yaptı

Muzaffer KOŞAN / ERZİNCAN,(DHA)- ERZİNCAN Valisi Hamza Aydoğdu, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması ve üniversitelerin açılması dolayısıyla şehre gelen öğrencilerle kahvaltı yaptı. Kızılay Meydanında düzenlenen kahvaltıya yüzlerce öğrenci katıldı.
    Kahvaltıda öğrencilerle birebir görüşen, dilek ve temennilerini dinleyen Vali Hamza Aydoğdu, onlara bazı müjdeler verdi. Şehir içi otobüslerde 10 lira olan öğrenci ücretlerini 4 liraya düşürdüklerinin müjdesini veren Vali Aydoğyu’yu öğrenciler uzun süre alkışladı. Vali Aydoğdu, öğrencilere kendileri için bir çok etkinliğin düzenleneceğini ve Erzincan’dan ayrıldıklarında Erzincan’ın kalplerinde kalmasını istediklerini söyledi.
    Adıyaman’dan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine gelen Tuğçe Kocakaya, “Anestezi bölümünde okuyorum. Bu organizasyon birlik ve beraberlik açısından çzok güzel oldu. Erzincan’ı çok güzel buldum. Güzel bir şehir. Sıcak kanlı bir şehir beğendim" diye konuştu.
    Erzurum’dan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine geldiğini belirten Rukiye Aydınalp, “Memleketim, buraya yakın bir şehir. Erzincan’ı daha önceden biliyordum. Şehri ve insanlarını seviyorum, öğrenciler açısından güzel bir şehir" dedi.
    Program da konuşan ve öğrencilere karanfiller dağıtan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu, "Valilik, belediye, şehrin ileri gelenleri, kurumlar ve üniversite öğrencilerimiz için ne yapabiliriz diye harekete geçtik. Bu şu demektir. Erzincan birliğin, beraberliğin, güzelliğin, medeniyetin, tarihin olduğu bir şehir. Bu şehrin keyfini çıkarmanızı isterim. Biz bütün arkadaşlarımız ile beraber sizin daha huzurlu, daha güzel daha mutlu bir şekilde okula gidip gelebilmeniz için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı bilmenizi isterim. Bununla ilgili ilk adım atıldı. Sayın Başbakanımız bizlere talimat verdi. Dedi ki öğrencilerin ulaşım problemi var. Biz Belediye Başkanımız ve diğer arkadaşlarımız ile beraber oturduk konuştuk. Şuan da yürürlüğe girdi. Bir biniş normalde 10 TL idi. Bunu öğrencilerimiz için 4 TL’ye indirdik. Bunu daha da aşağı çekmek için gayret sarf ediyoruz. Size bundan sonra da çok sürprizlerimiz var. Kültürel anlamda, sanatsal anlamda, geziler anlamında bu şehir sizlerin hizmetinde olacak. Şöyle düşünün bir üniversite öğrencisinin Erzincan’a gelipte Kemaliye’yi görmemesi, İliç’i görmemesi, Üzümlü’yü görmemesi bizim eksikliğimiz diye düşünüyorum. Onun için sizin burada öğrencilik yaptığınız süre boyunca bütün arkadaşlarımız ile beraber sizin Erzincan’ı tanımanız buradan mutlu bir şekilde ama Erzincan’ı da kalbinize koyarak ayrılmanızı istiyoruz" diye konruştu.(DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı