Merkez Bu oyun evinde teknolojik cihaz yok, katkı maddesi olmayan ürünler kullanılıyor

Bu oyun evinde teknolojik cihaz yok, katkı maddesi olmayan ürünler kullanılıyor

Paylaş
Bu oyun evinde teknolojik cihaz yok, katkı maddesi olmayan ürünler kullanılıyor

Bu oyun evinde teknolojik cihaz yok, katkı maddesi olmayan ürünler kullanılıyor

Salih TEKİN / ERZURUM,(DHA)-ERZURUM'da 0-6 yaş çocuklar için kurulan oyun ve etkinlik evinde cep telefonu, bilgisayar gibi teknolojik cihazlar kullanılmıyor. Kendi imkanlarıyla üretilen hamurlar, katkı maddesi olmayan ürünlerin bulunduğu oyun evi ebeveynlere de açık. Çocuklarıyla birlikte oyun evine gelen anneler, onlarla birlikte oyun oynuyor. Okul öncesi öğretmenleri nezaretinde çocuklara, oyun oynamanın yanısıra çeşitli eğitimler de veriliyor. Okul öncesi öğretmeni Fatma Topçu (29), "Oyun evinde teknolojik bir cihaz kullanmıyoruz. Çocuklar oyun evinde kendi hayal dünyalarını rahat bir şekilde yansıtıyor, özgürce hareket edebiliyorlar. Grup halinde eğitim olduğu için çocuklar yalnız kalmıyor" dedi.
         Atatürk Üniversitesi Meslek Yüksekokulu çocuk gelişimi bölümünden mezun olan Fatma Topçu, bir süre Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda görev yaptıktan sonra Erzurum'da çocuklara yönelik oyun evi ihtiyacı olduğunu görerek, imkanlarıyla bir çocuk oyun ve etkinlik evi açtı. Merkez Palandöken ilçesinde 0-6 yaş grubunda çocuklara hitap eden okul, kısa sürede velilerden büyük ilgi gördü. Her noktası 7 gün 24 saat kameralarla izlenebilen oyun evinde çocukların bağımlısı oldukları telefon ve her türlü teknolojik alet yasak. Okul öncesi öğretmenlerin görev aldığı oyun evinde kullanılan malzemeler doğal. Oyun hamurunun oyun evinde üretildiği, renkli boyaların doğadan materyallerle hazırlandığı oyun evi çocuklarla birlikte anne ve babaları da ağırlıyor. Bireysel değil, grup halinde eğitim ve etkinliklerin yapıldığı okulda çocuklar, paylaşmayı öğreniyor. Küçüklerin anneleriyle etkinliklere katıldığı okulda büyükler, oyun evinde özgürce hareket edebiliyor.
         Günümüz çocuklarının çok fazla mutlu olamadıklarını düşündükleri için oyun ve etkinlik evini açtıklarını söyleyen okul öncesi öğretmeni Fatma Topçu, etkinliklerde 0-6 yaş grubunun psiko motor ve fiziksel gelişimlerine uygun metotlar kullandıklarını bildirdi. Küçük yaş grubunda annelerin de etkinliğe katıldığını ifade eden Topçu, "Çocuklarımız telefondan ve her türlü teknolojik aletten uzak oyun evinde etkinlikler yapıyor. 2 yaşından sonraki çocuklarımızın tuvalet eğitimlerinde ailelere yardımcı oluyoruz. Yeme bozukluğu, paylaşma sorunu olan çocuklarımıza okulumuzdaki etkinliklerle destek oluyoruz. Çocukları bireysellikten kurtarmak için burada gruplar halinde etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Kendi ürettikleri oyun hamurlarıyla oynayan çocuklar için tamamen doğadan katkı maddesi olmayan ürünler kullanmaya özen gösteriyoruz. Bebeklerin yaş gruplarına göre bireysel olarak değil grup halinde yaşlara ayarladığımız için belirlediğimiz oyunları yapıyoruz. Spor alanımız var. Çocuklarımıza doğa ve hayvan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz. Bebeklerimizin merak ettiği etkinlikler konusunda atölyeler oluşturuyoruz. 'Ağaç yaşken eğilir' atasözünü esas alarak atölyelerde çocuklarımızı eğitmeye çalışıyoruz. Masal atölyesinde çocuklara uygun masallar okuyoruz. Buraya gelen 0-6 yaş grubu çocukların eğlenirken öğrenmelerini de sağlıyoruz. Hazır oyuncaklarla değil oyun hamurlarımızla oynuyoruz" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı