Merkez Erzurum Devlet Tiyatrosu, sezona kapalı gişe oyunla merhaba dedi

Erzurum Devlet Tiyatrosu, sezona kapalı gişe oyunla merhaba dedi

Paylaş
Erzurum Devlet Tiyatrosu, sezona kapalı gişe oyunla merhaba dedi

Erzurum Devlet Tiyatrosu, sezona kapalı gişe oyunla merhaba dedi

ERZURUM,(DHA)-ERZURUM Devlet Tiyatrosu'nun sezonun ilk oyunu olarak sahnelediği 'Palto' izleyiciden büyük ilgi gördü. Yeni salonda sahnelenen Palto, kapalı gişe oynandı. 
    Erzurum Devlet Tiyatrosu, yeni binasında sezona merhaba dedi. Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın açılışını yaptığı salonda, sezonun ilk oyunu olarak Nikolay Vasilyevic Gogol'un kaleme aldığı 'Palto' oyunu sahnelendi. Erzurum Devlet Tiyatrosu sanatçısı A. Arif Atalay'ın yönetmenliğini üstlendiği, Mustafa Bilirdönmez, Mekselina Düğdü ve Berkay Alkan'ın reji asistanlığını yaptığı oyunun prömiyerine tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. 300 kişi kapasiteli salonda cuma ve cumartesi günkü gösterimleri de kapalı gişe oynanan Palto, izleyiciden tam not aldı. 
    Dünya tiyatrosunun baş yapıtlarından biri olarak görülen oyunda 9'uncu dereceden kadrolu kalem memuru Akakiy Akakiyeviç'in kendisini soğuktan koruyamayan eski paltosunun arkadaşları tarafından yırtılmasının ardından yüksek fiyat karşılığında muazzam bir palto diktirmesi, yeni paltosu şerefine verilen kutlama partisi sonrasında ise paltosunu çaldırması ve çalınan paltosunu bulmak adına verdiği mücadele anlatılıyor. 
    Müzik tasarımını Selçuk Yılmaz, ışık tasarımını Murat Yayla, dekor tasarımını Hakan Babaoğlu, kostüm tasarımını ise Elif Çakanlı Kurtoğlu'nun üslendiği oyunda Yılmaz Karakuzu, Özlem Çiftçi Sak, Mekselina Düğdü, Ergenekon Cemil Başdoğan, Mücahit Boyraz, Halit Burak Günuğur ve Berkay Alkan rol alıyor. Palto, kasım ayının ilk iki haftasında bir kez daha tiyatro severlerle buluşacak.(DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberin Devamı