Merkez İlkokul ve lise öğrencileri patates hasadına katıldı

İlkokul ve lise öğrencileri patates hasadına katıldı

Paylaş
İlkokul ve lise öğrencileri patates hasadına katıldı

İlkokul ve lise öğrencileri patates hasadına katıldı

ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'un Pasinler ilçesinde ilkokul ve lise öğrencileri patates hasadı yaptı. Erzurum Ticaret Borsası (ETB) Başkanı Hakan Oral, öğrencilerin uygulamalı eğitim imkanına kavuştuğunu söyledi. 
ETB'nin yerinde öğrenme becerilerinin artırmak ve tarım tekniklerini öğrenmeleri amacıyla Pasinler ilçesinde düzenlediği patates hasadına 370 öğrenci katıldı. Anaokulundan liseye kadar 370 öğrencinin yer aldığı patates hasadı, şenlik havasında geçti. ETB Başkanı Hakan Oral ve Pasinler Patates Üreticileri Birliği Başkanı Lokman Sertoğlu'dan hasatla ilgili bilgi aldıktan sonra makinenin kazıdığı topraktan çıkan patatesleri çuvallara dolduran öğrenciler, gün boyu tarlada çalıştı.
Öğrencilerin bilgili ve donanımlı olarak geleceğe hazırlanmalarını amaçladıkları için etkinliği düzenlediklerini belirten ETB Başkanı Hakan Oral, "İlimizde eğitim alanındaki gelişmelere ve bu yönde yürütülen çalışmalara büyük önem veriyoruz. Pasinler ilçemizde bugün öğrenciler ile birlikte patates hasadı yaptık. Öğrencilerimizin teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitimlerinin gelişmesi ve tarım alanında yerinde, uygulamalı olarak bilgi ve becerilerinin geliştirilmesine yönelik bir organizasyon gerçekleştirdik. Amacımız, öğrencilerimizin bilgili ve donanımlı bir şekilde hayata hazırlanmalarına destek olabilmektir" dedi.
Patates tarlasında öğrencileri misafir ettiklerini ifade eden Pasinler Patates Üreticileri Birliği Başkanı Lokman Sertoğlu ise adeta uygulamalı bir eğitim verildiğini söyledi.
Kolej Müdürü Evrim Duyum, 370 öğrenciyle hasat çalışmasına katıldıklarını belirterek, "Yerinde öğrenme ve tarım tekniklerinin öğrenciler üzerindeki etki, beceri ve kabiliyetlerinin gelişmesinde önemli katkılar sağladı. İlimiz ile özdeşleşen ürünlerin başında gelen patatesin hasadı için Pasinler ilçemizde öğrencilerimiz ile birlikte yapmış olduğumuz bu çalışmanın öğrencilerimiz üzerinde olumlu etkiler bırakacağına inanıyorum" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı