Gaziantep Antep Savunması destanı, gelecek kuşaklara taşınıyor

Antep Savunması destanı, gelecek kuşaklara taşınıyor

Paylaş
Antep Savunması destanı, gelecek kuşaklara taşınıyor

Antep Savunması destanı, gelecek kuşaklara taşınıyor

GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gazi Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver, Gaziantep’in Kurtuluşu'nun 100’üncü yılı etkinlikleri çerçevesinde hazırladıkları yayınlar ile hem kentin kültürel hayatına katkı sağladıklarını hem de Antep Savunması destanını gelecek kuşaklara taşıdıklarını ifade etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesine bağlı Gazi Kültür A.Ş. kentin kurtuluşunun 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında; 'GaziÂyıntab’a Selam Olsun', 'Tüfekçi Yusuf', 'Gaziantep Sanat ve Edebiyat Dergisi' ile 'Kübbiye Dergisi' yayınladı, son olarak ise Gaziantep’teki Ermeni zulmünün konu alındığı 'Hedef Kent Gaziantep' kitabını hazırladı.

Gazi Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Tanrıöver, kentin kurtuluşunun yüzüncü yılında Antep savunmasının günümüz ve gelecek kuşaklara doğru anlatılması noktasında yayınlar yapmaya devam edeceklerini belirterek, "Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin’in bugünü yaşayan bizlerin gelecek kuşaklara kalıcı ve etkili yayınlar bırakmamız gerektiği düsturundan hareketle kentimizin kahramanlığını, sanat ve edebiyatını, tarihi ve kültürel değerlerimizi tanıtan eserleri okurlarla buluşturmayı sürdüreceğiz" dedi.

Tanrıöver, çağının modern silahları ile yürütülen ve 20'nci yüzyılın en uzun süren şehir kuşatmalarından birine sahne olan Antep Savunması'nın yüzyılın dikkat çeken direnişleri arasındaki yerini aldığını ifade ederek, "Antep savunması, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ben Gazianteplileri gözlerinden nasıl öpmem ki! Onlar yalnız Gaziantep'i değil, Türkiye'yi de kurtardılar" sözlerinde anlamını bulan bir destandır. Bu büyük destanın anlatılması ve yaşatılması boynumuzun borcudur" diye konuştu.

Tanrıöver, Gazi Kültür A.Ş.'nin yayınlarının yanı sıra kentin kültürel, coğrafi ve sanatsal güzelliklerini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak için kültürel organizasyonlar düzenlediğine de sözlerine ekledi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı