İskenderun Gastronomi Derneği öncülüğünde engel tanımadılar

Gastronomi Derneği öncülüğünde engel tanımadılar

Paylaş
Gastronomi Derneği öncülüğünde engel tanımadılar

Gastronomi Derneği öncülüğünde engel tanımadılar

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERN(Hatay),(DHA)- HATAY'ın İskenderun İskenderun ilçesinde Gastronomi Derneği öncülüğünde Engelliyim, Engel Tanımam Derneği üyeleri, düzenlenen etkinlikte kurabiye yapıp, dans etti.
Engelliyim, Engel Tanımam Derneği üyeleri ve engelsiz atölye kursiyerlerini Gastronomi Evi'nde ağırlayan Gastronomi Derneği Başkanı Gülşen Sökmen, engelli çocuklarla birlikte kurabiye yaptı. Pandemi öncesi her engelliler haftasında engelli çocuklarla bir araya geldiklerini söyleyen Sökmen, "Engelsiz’ arkadaşlarımla birlikte yılbaşına uygun zencefilli kurabiye workshopu yaptık. Hem el becerileri gelişsin hem de birlikte şarkılar eşliğinde eğlenelim, güzel vakit geçirelim istedik. Gördüğünüz gibi arkadaşlarımız engeli yok, çok güzel kurabiyeler yaptılar. Kafamızdaki engelleri kaldırırsak hayat çok daha güzel olur” diye konuştu.
İskenderun Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Hidayet Şahinoğlu, "Bugünkü etkinliğimizde sloganımız ‘Engel Tanımıyoruz’. Hiç kimse engelli değil. Kardeşlerimizin hepsi çok güzel çalışmakta ve üretmekteler. Tüm bu kardeşlerimizin engelli olmadığını kabul ederek hayata devam edeceğiz” dedi.
'GERİ DÖNÜŞLERİ ÇOK GÜZEL OLUYOR'
Engelsiz Atölyesi öğretmenlerinden Eda Yünsel de, atölyede engeli çocukları hayata hazırlamak, sosyalleşmelerini sağlamak, onlara mutlu bir yuva sunmak için bir arada olduklarını kaydetti. Yünsel; “Bu tür etkinlikler onları çok mutlu ediyor, coşku veriyor. Sosyalleşmelerinin her açıdan geri dönüşleri çok güzel oluyor. Bu anlamda Gastronomi Derneği'ne böyle bir etkinlik düzenledikleri için çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Kurabiyeleri yaptıktan sonra müzik eşliğinde hep birlikte dans eden Gastronomi Derneği üyeleri ve misafirleri, günün finalini de beraber yemek yiyerek yaptı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı