Merkez Yakutiye Belediyesi, depremzedeler için kurban kesti

Yakutiye Belediyesi, depremzedeler için kurban kesti

Paylaş
Yakutiye Belediyesi, depremzedeler için kurban kesti

Yakutiye Belediyesi, depremzedeler için kurban kesti  

Hüseyin BOZOK/HATAY, (DHA)- ERZURUM Yakutiye Belediyesi, Hatay’da kurdukları konteyner kentte dualar eşliğinde 2 kurbanlık dana keserek depremzedelere bayram sevinci yaşattı.
Yakutiye Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay'ın Antakya ilçesinde depremin hemen ardından 120 konteyner kapasiteli konteyner kent kurdu. Çocuk oyun alanlarının da bulunduğu konteyner kentte vatandaşların yaralarının sarılması adına çalışmalarına devam eden belediye, depremzedelere Kurban Bayramı coşkusu yaşatmak için Erzurum'un yaylalarından kurbanlık 2 dana getirdi. 
BAŞKAN UÇAR DEPREMZEDELERLE BAYRAMLAŞTI
Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar da konteyner kente gelerek vatandaşların bayramını kutladı. Açıklamalarda bulunan Uçar, “Kurbanlarımızı burada birlikte kesiyor, bugünü birlikte paylaşıyoruz. Biz burada büyük bir aile olduk. Dolayısıyla Kurban Bayramı’nı da buradaki ailemizle, depremzede vatandaşlarımızla birlikte geçireceğiz. Fiziksel anlamda iyileştirmelerin yanı sıra böyle önemli günlerde, anlarda da onların yanında olarak, psikolojik anlamda da yalnız bırakmadığımızı göstermemiz lazım. Güzel bir gün, inşallah keseceğimiz kurbanları Allah kabul eder. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet diliyoruz. Yaralı olan, halen tedavisi devam eden kardeşlerimize de acil şifalar diliyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından kurbanlar, dualar eşliğinde kesildi. Konteyner kentte kalan çocuklara ekipler tarafından çeşitli hediyeler verildi.
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da beraberinde yeni Hatay Valisi Mustafa Masatlı ile Yakutiye Konteyner Kenti’ni ziyaret ederek vatandaşlarla bayramlaştı. (DHA) 

FOTOĞRAFLI 

Haberin Devamı