Reyhanlı Suriye’de 5 bin öğrenciye kırtasiye desteği

Suriye’de 5 bin öğrenciye kırtasiye desteği

Paylaş
Suriye’de 5 bin öğrenciye kırtasiye desteği

Suriye’de 5 bin öğrenciye kırtasiye desteği

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)- SURİYE’nin İdlib kenti ve Afrin ilçesinde çeşitli okullarda eğitim gören 5 bin öğrenciye İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından kırtasiye desteği verildi.
Vakfın Suriye Çalışmaları Eğitim Koordinatörü Sebahattin Aydın, yaptığı yazılı açıklamada, savaşın mağdur ettiği çocuklara yönelik olarak eğitim çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Aydın, zor şartlar altında eğitim gören savaş mağduru öğrencilere okul çantası ve kırtasiye dağıtımı yaptıklarını belirterek, “İlk etapta İdlib ve Afrin’de öğrenim gören 5 bin çocuğumuza okul çantası ve kırtasiye malzemesi dağıttık. Depolarımızda şuan hummalı bir çalışma var. İvedi bir şekilde yeni eğitim setleri hazırlayıp onları da öğrencilerimize ulaştıracağız’’ dedi.
'EĞİTİM İMKANI VERİYORUZ'
İHH tarafından Suriye genelinde çok sayıda eğitim projesinin yürütüldüğünü anlatan Sebahattin Aydın şunları söyledi:
“Eğitim çalışmalarımızdaki en büyük gayemiz savaşın mağdur ettiği Suriyeli çocukların geleceğe umutla bakan ve çevrelerine faydalı bireyler olarak kendilerini yetiştirmeleridir. Bu amaçla çok sayıda okul inşa edip bölge halkının hizmetine sunuyoruz. Ders halkaları kurup manevi eğitim imkanı da veriyoruz.’’
İHH, Suriye’de mevcut insani krizin başladığı 2011 yılından bu yana ülke içerisinde yardım faaliyetleri yürütüyor.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı