Bahçelievler Kurum: Projelerimizle Bahçelievler ulaşımda altın çağını yaşayacak

Kurum: Projelerimizle Bahçelievler ulaşımda altın çağını yaşayacak

Paylaş
Kurum: Projelerimizle Bahçelievler ulaşımda altın çağını yaşayacak

İstanbul- Kurum: Projelerimizle Bahçelievler ulaşımda altın çağını yaşayacak

Gülşah KAHVECİ-Burak KESKİNCİ/İSTANBUL, (DHA)-AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Bahçelievler’de düzenlenen mitingde konuştu. Kurum, “Biz göreve gelir gelmez İncirli-Sefaköy Metrosu’nu tamamlayıp bir an önce sizlerin hizmetine açacağız. 1 Nisan’dan itibaren metromuzu hızlıca tamamlayıp Bahçelievler’in hizmetine getireceğiz. Yenibosna-Sefaköy ve Ataköy kavşağında yapacağımız düzenlemeyle akıcı bir trafiği Bahçelievler’e kazandıracağız" dedi.

Haberin Devamı

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Bahçelievler’de düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Mitinge Murat Kurum’un yanı sıra Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanı Fatih Tuna, MHP Bahçelievler İlçe Başkanı Osman Çakan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“SON 5 YILDA YAPILAN TEK BİR METRO İHALESİ YOKTUR"

Mitingde vatandaşlara seslenen Kurum, “İstanbul’da ulaşım probleminden dolayı yaşamak artık çileye dönüştü. 5 yılda tek bir metro ihalesine çıkamadılar. Temelini attığımız metro hatlarına hafriyat döktüler. Başlattığımız metroları dahi bitiremediler. Bunlar yetmezmiş gibi, bir de çıkıp mevcut aday metro ile ilgili yalan söylüyor. Kadir ağabey döneminde temelleri atılan metro projelerinin temelini ben attım diyor. Yalan söylerken de çok rahat, çok profesyonel. CHP’li mevcut başkanı kendi başkanlık yaptığı İBB’nin resmi internet sitesi kendisini yalanlıyor. Oradaki verileri paylaşıyorum: Sıfırdan başlayıp yaptım dediği Mahmutbey-Esenyurt metro hattının başlama tarihi 21 Ağustos 2017. Sıfırdan başlayıp yaptım dediği Çekmeköy-Sancaktepe metro hattının başlama tarihi 28 Nisan 2017. Başka bir yalanı ise Göztepe-Ataşehir metro hattının başlama tarihi 28 Nisan 2017’dir. Üstelik 3 metro hattının yapımında kullanılmak üzere 2017’de İBB Meclisi’ne gelen kredi talebine CHP grubunun hayır oyu verdiğini bugün gördük. Hatırlarsınız bu beceriksiz rakip o tarihlerde Beylikdüzü belediye başkanı olarak İBB’nin meclis üyesiydi. Karşı çıktıkları projeleri şimdi sıfırdan yaptığını iddia ediyor. Nasıl bu kadar rahat yalan söylenebilir? Bunun artık hangi sözüne inanacağız? Son 5 yılda yapılan tek bir metro ihalesi yoktur. Açtım dediği 47,3 km metro hattının sadece 8 kilometresini kendi döneminde yapmıştır. Mevcut yönetim trafiği çözmeye, İstanbul’u depreme hazırlamak için harcayacağı parayı, siyasi ikbali için CHP’nin dizaynına ayırdı. Bahçelievler’in kaynaklarını kendi geleceği için harcadı. Artık reklamlarınız ve algı çalışmalarınız yalanlarınızın üzerini örtemez. Bu millete artık yalan söylemeyi bırakın. Bu millet kendini aldatanı, kendine yalan söyleyeni geçmişte siyasetin tozlu raflarına kaldırmıştır. 31 Mart’ta da bu beceriksiz yönetimi sizlerle birlikte süresiz tatile göndereceğiz. İstanbullu hemşerilerimizi hem yalanlardan, hem de bu trafik çilesinden kurtaracağız" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“İNCİRLİ-SEFAKÖY METROSU’NU 1 NİSAN’DAN İTİBAREN HIZLICA TAMAMLAYACAĞIZ"

Haberin Devamı

Bahçelievler’de hayata geçireceği projeleri açıklayan Kurum “Biz göreve gelir gelmez İncirli-Sefaköy Metrosu’nu tamamlayıp bir an önce sizlerin hizmetine açacağız. 1 Nisan’dan itibaren metromuzu hızlıca tamamlayıp Bahçelievler’in hizmetine getireceğiz. Yenibosna-Sefaköy ve Ataköy kavşağında yapacağımız düzenlemeyle akıcı bir trafiği Bahçelievler’e kazandıracağız. Kağıthane-Büyükçekmece Tüneli’mizin, Bahçelievler’den bir çıkışı olacak. Şirinevler’e altı otopark olacak yepyeni bir meydan kazandırıyoruz. Çobançeşme’miz, metro transfer merkezi, otopark ve metro kesişimi projelerimizle Bahçelievler ulaşımda adeta altın çağını yaşayacak. İstanbul’umuzda, Bahçelievler’imizde tüm bu ulaşımı rahatlatacak, trafik çilesini bitirecek projelerimizin yanı sıra Ayamama Deresi’nin ıslahını yapacağız ve orayı yeşil bir koridor haline getireceğiz. Yenibosna’mıza da bir fidanlık borsası kazandırıyoruz. Biz, daha güzel bir Bahçelievler için Hakan başkanımla el ele verip Bahçelievler’in geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı