Beyoğlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Geçmiş tecrübesiyle Murat Kurum kardeşimiz gerçek belediyecilik yapacaktır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Geçmiş tecrübesiyle Murat Kurum kardeşimiz gerçek belediyecilik yapacaktır

Paylaş
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Geçmiş tecrübesiyle Murat Kurum kardeşimiz gerçek belediyecilik yapacaktır

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Geçmiş tecrübesiyle Murat Kurum kardeşimiz gerçek belediyecilik yapacaktır

Gülşah KAHVECİ-Burak Keskinci/ İSTANBUL, (DHA)-CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, AK Parti İBB Başkan Adayı Murta Kurum, İstanbul'da yaşayan KKTC vatandaşlarının katıldığı '1. Kentler ve Kültürler Buluşması'na katıldı. Programda konuşan Yılmaz, “Son 5 yılda İstanbul'un sermayesine doğru düzgün yatırım yapılmadı. Geçmişten gelen sermayeyi bir 5 yıl kullanabilirsiniz ama buna bir 5 yıl daha İstanbul'un tahammülü yok, kaybedecek vakti yok. Biz inanıyoruz ki donanımıyla, geçmiş tecrübesiyle Murat Kurum kardeşimiz gerçek belediyecilik yapacaktır. Bu konuda da halkımızın ve İstanbul'da yaşayan Kıbrıslı vatandaşlarımızın da desteğine talip olduğumuzu ifade etmek isterim" dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da yaşayan KKTC vatandaşlarının katıldığı '1. Kentler ve Kültürler Buluşması'na katıldı. Programda konuşan Yılmaz, "Bu bağlar, milletimiz ile Kıbrıs Türk halkının tasada ve sevinçte birliği ve milli davaya olan inancıyla beslenerek bugünlere ulaşmıştır. Kıbrıs Türk'ü, 1571'den bu yana Kıbrıs Adası'nın asli unsuru olduğu kadar Türk milletinin de ayrılmaz bir parçasıdır. 1071'de Anadolu'nun kapılarını açan Malazgirt ruhundan, 1453'te İstanbul'da çağ açan inançtan Kıbrıs Türk'ünü ayrı tutamayız. 1878'den itibaren adada baş gösteren zulme milletimizin sessiz kalamayışı bundandır. Kıbrıs Türk halkı, Rum mezalimine karşı direnirken 7'den 70'e tüm Türkiye'nin Kıbrıs Türk'ünün geleceği için ayağa kalkması, geçmişten gelen bu kader birliğindendir. Ortak mücadele ruhuyla 1974 kutlu (Kıbrıs) Barış Harekatı'nda Mehmetçik ve mücahitlerimiz omuz omuza istiklal mücadelesi vermiştir. Kıbrıs Barış Harekatı, Kıbrıs Türk'ünü hedef alan baskı, terör ve insanlık dışı sindirme çabalarına son vermiştir. Kıbrıs Türkü'nün hürriyeti için cesaretle savaşan ve bu uğurda gözlerini kırpmadan can veren tüm Mehmetçik ve Mücahitlerimizi rahmetle anıyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

“YENİ VE GÜÇLÜ PROJELERİMİZ VAR"

KKTC ile ortak yürütülen çalışmalarla ilgili konuşan Yılmaz, “100'üncü yılını geride bırakan Türkiye Cumhuriyeti ile 40'ıncı yılını tamamlayan KKTC, kalkınma işbirliğinde artık ustalık dönemindedir. İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşmamız temelinde ulaşımdan enerjiye tarımdan turizme her alanda Kıbrıs Türkü'nü desteklemeyi sürdürüyoruz. Sadece adada değil, dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın her bir Kıbrıs Türkü'nün geleceğe, öz vatanının yarınlarına güvenle bakmasını istiyoruz. İşbirliğimizi arttırarak devam ettiriyoruz. Kuzey Kıbrıs'ın tüm bölgeleriyle gelişmesi, üretmesi ve kalkınması için yapısal reformları da işbirliği içerisinde hayata geçiriyoruz. Yeni ve güçlü projelerimiz var. Ercan Havalimanı açıldı. Ben hep söylüyorum Kıbrıs yeni bir vitrine kavuştu. Havalimanları önemlidir. Çok modern, çok büyük bir havalimanına Kıbrıs'ımız kavuşmuş oldu. Şu anda üzerinde çalışmış olduğumuz KKTC Cumhurbaşkanlığı binası ile Cumhuriyet Meclisi binasının inşaatı da hızla devam ediyor. Kasım ayına yetiştirmeye çalışıyoruz. Tarım çok önemli bizim için. Bir sel felaketi yaşandı, çiftçilerimiz etkilendi. Onların mağduriyetini gidermek için tespitler yapılıyor. Ne gerekiyorsa hep birlikte yapacağız. En kısa sürede yeterli büyüklüğe sahip bir soğuk hava deposunu da KKTC'deki çiftçilerimize kazandıracağız. İlk defa yurt yapmaya başladık. 802 kişi kapasiteli bir öğrenci yurdu için katkıda bulunuyoruz. Temel felsefemiz şu, KKTC'de yaşayan kardeşlerimizin, Kıbrıs Türkleri TC vatandaşları hangi konulardan istifade ediyorsa aynısını eşit bir şekilde elde etmeleridir, o hizmetlerden faydalanmalarıdır. Burada yeni alanlarda da bunu gerçekleştireceğiz" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

“MURAT KURUM KARDEŞİMİZ GERÇEK BELEDİYECİLİK YAPACAKTIR"

Haberin Devamı

Yılmaz, “Biz polemiklere, kavgalara, çatışmalara ihtiyaç duymuyoruz. İstanbul'un bunlarla kaybedecek vakti yok. İstanbul'un gerçek belediyeciliğe ihtiyacı var. Son 5 yılda İstanbul'un sermayesine doğru düzgün yatırım yapılmadı. Geçmişten gelen sermayeyi yiyerek bir anlamda devam edildi. Geçmişten gelen sermayeyi bir 5 yıl kullanabilirsiniz ama buna bir 5 yıl daha İstanbul'un tahammülü yok, kaybedecek vakti yok. Biz inanıyoruz ki donanımıyla, geçmiş tecrübesiyle Murat Kurum kardeşimiz gerçek belediyecilik yapacaktır. Sermayeyi yemeyecektir, sermayeye ilaveler yapacaktır. Tabii ki halkımızın takdiri, ona hiçbirimiz bir şey diyemeyiz. Halkımız hangi yönde tercih kullanırsa da başımızın üstündedir. Hiçbir itirazımız yok. Biz inanıyoruz ki, Murat Kurum adayımıza İstanbul halkı bu yetkiyi verdiği zaman, gücü verdiği zaman, çok hızlı bir şekilde İstanbul afetlere karşı hazırlanacak. Daha dirençli hale gelecek. Bir yandan da İstanbul'un bu trafik çilesi daha olumlu yönde değişmiş olacak buna inanıyoruz. Bu konuda da halkımızın ve İstanbul'da yaşayan Kıbrıslı vatandaşlarımızın da desteğine talip olduğumuzu ifade etmek isterim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"KKTC'Yİ GELECEK NESİLLERE BİZE YAKIŞIR BİR ŞEKİLDE TESLİM ETMEK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRMEKTEYİZ'

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, "Şimdi, 30 yıl sonra tekrar böyle bir salonda bu duyguları paylaşınca o zaman Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı da davet ettiğimizde Kıbrıs'ın geleceğini konuşuyorduk. Otuz yıl sonra çok aşamalar kaydettik. Nereden nerelere gittik. O zaman suyumuz da yoktu, yollarımız da yoktu. Bundan yıllar önce hep çalışmalarımızı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin çevresini değiştirmek için ekonomisini kalkındırmak için, refahımızı artırmak için çalışmamızı yaparken elbette büyük düşüncelerimiz vardı. Ama bu büyük düşüncelerin gerçekten ortaya çıkması Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük destekleriyle olabildi. Son yıllarda yapılanlardan ifade edeyim. Gerek yollarımız, gerek altyapı yatırımları, gerek iletişimde yapılan büyük yatırımlar ve şimdi de inşallah önümüzdeki dönemde kabloyla elektriğin Kıbrıs'a getirilmesiyle artık başka bir dönemle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti buluşacak ve Kıbrıs'ta gerçek anlamda şu anda sürdürmekte olduğumuz, yeni siyasetimiz dediğimiz iki ayrı devletin işbirliğiyle bir anlaşmanın olabilmesi için egemen, eşitlik, eşit ulusal statünün ne anlama geldiğini bir kez daha dünyaya güçlü bir şekilde duyuracağız. KKTC'yi gelecek nesillere bize yakışır bir şekilde teslim etmek için mücadelemizi sürdürmekteyiz. Sayın Murat Kurum'a başarılar diliyorum" dedi.