İstanbul Güreş Milli Takımı Teknik Kadrosu, Bakü’de gözünü olimpiyat kotalarına dikti

Güreş Milli Takımı Teknik Kadrosu, Bakü’de gözünü olimpiyat kotalarına dikti

Paylaş
Güreş Milli Takımı Teknik Kadrosu, Bakü’de gözünü olimpiyat kotalarına dikti

Güreş Milli Takımı Teknik Kadrosu, Bakü’de gözünü olimpiyat kotalarına dikti

Metin ARSLANCAN/İSTANBUL, (DHA) – Kadın ve Erkek Güreş Milli Takımı Teknik Kadrosu, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de 5-7 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Paris Olimpiyat Oyunları Avrupa kalifikasyon mücadelelerinde kotaları alarak olimpiyatlara fire vermeden katılmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

İstanbul'da bulunan Mersinli Ahmet Eğitim Kompleksi Spor Tesisleri'nde hazırlıklarını tamamlayan Ay-yıldızlı sporcular, yarın başlayacak Avrupa kalifikasyon müsabakalarında olimpiyat kotaları için mücadele edecek. Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Nazmi Avluca, Grekoromen Güreş Milli Takımı Antrenörü Cenk İldem ve Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efraim Kahraman Bakü'ye gitmeden önce Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu.

Grekoromen Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Nazmi Avluca, olimpiyatlara tam kadro gitmek istediklerini belirterek, “Yarın Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kota maçlarımız var. 4 sıklette buraya katılıyoruz. Hazırlıklarımızı tamamladık. İstanbul’da dünya ülkelerinin katılımıyla son kota mücadeleleri olacak. Orada alamadığımız kotalar olursa İstanbul’da almaya çalışacağız. İnşallah İstanbul’a bırakmayız. Hedefimiz olimpiyatlar. Güzel bir Avrupa şampiyonası geçirdik. Takım halinde şampiyon olduk. Yeni şampiyon olan arkadaşlarımız da var. Olimpiyatlarda da altın madalya kazanacağız. İnşallah altın madalyalar kazanacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

“SPORCULARIMIZ ŞAMPİYONLUK HAYALİYLE ÇALIŞIYOR”

Takımdaki her sporcunun olimpiyatlara odaklandığını aktaran Avluca, “Bütün sporcu arkadaşlarım olayın bilincinde. Hepsi olimpiyatlara odaklanmış durumda. 4 baraj mücadelemiz var. Bunları aşınca hedefe daha yakın olacağız. Sporcularımız şampiyonluk hayaliyle çalışıyor. Herkes her şeyin bilincinde. Bazı sporcularımız sıklet düşüyor. Heyecanla çalışmalara devam ediyoruz. Başarı mücadele sporlarında ölçülebilen bir şey değil. Bir ağırlıkla bir saniye ile ölçmüyoruz. Ön görülemez bir durum var. Çok çalışmak gerekiyor. Ağır ve yoğun bir idman programımız var. Bu da sporcularımızı sosyal hayattan koparıyor. Amaç olimpiyatlar, birçok şeyden vazgeçiyorlar. Bu yoğun çalışmayı mecbur yapıyoruz. Sporcularımız çok çalışmanın mükafatını madalya alarak inşallah görür” ifadelerini kullandı.

CENK İLDEM: TEK AMACIMIZ BAKÜ’DE VİZELERİ TOPLAMAK

Grekoromen Güreş Milli Takımı Antrenörü Cenk İldem ise şunları kaydetti:

Haberin Devamı

“Olimpiyat kalifikasyon kampımızın sonuna geldik. Bu ekip Avrupa şampiyonu olan bir takım. Geçen sene de dünya şampiyonu oldu. İyi bir takımımız var. İki olimpiyat kotamız var, alacağımız da 4 kota var. Takımımız güçlü. Burhan Akbudak, Selçuk Can, Doğan Yılmaz, Enes Başer… 6 sıklette katılmak istiyoruz. Azerbaycan’da zor bir organizasyon olacak. Olimpiyatlara gitmenin yolu buradan geçiyor. Bütün Avrupa ülkeleri mücadele edecek. Sonrasında da İstanbul’da kalifikasyonların son ayağı var. Güzel bir ekibimiz var. Bakanlarımız, federasyon başkanımız her daim yanımızda. Onlara da teşekkür ediyoruz. Tek amacımız Bakü’de vizeleri toplamak.”

“OLİMPİYAT HER SPORCUNUN HAYALİNİ SÜSLEYEN BİR ORGANİZASYON”

Profesyonel ve güçlü bir ekiple çalıştıklarını belirten İldem, “Buradaki sporcular yaptığı işin bilincinde. Kendinden öte bir milleti, bir ülkeyi temsil ediyorsun. Burada bir bedel ödemesi gerekiyor. Bir sosyallikleri yok. Ağır şartlarda çalışıyorlar. Tüm zorlukların ödüllendirilmesi boynuna madalya takınca oluyor. Sporcularımızı böyle motive ediyoruz. Oyuncularımız çok profesyonel. Bunun karşılığı olarak vizeleri toplayıp gelmek istiyoruz. Burada profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Diyetisyeninden, kondisyonerine, antrenörün kadar. Sporcuyu motive etmek hocasına düşüyor. Ekibimiz güzel olunca bir de federasyon başkanımız da minderden gelmiş bir insan. Geçtiğimiz yolları bizden sonraki kuşaklara aktarmakta yorulmuyoruz. Olimpiyat her sporcunun hayalini süsleyen bir organizasyon. Kotaları alıp Paris Olimpiyat Oyunlarında yer almak istiyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı

EFRAİM KAHRAMAN: BAKÜ’DE KOTALARI ALARAK OLİMPİYATLARA DAHA GÜÇLÜ HAZIRLANMAK İSTİYORUZ

Kadın Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Efraim Kahraman, Avrupa kalifikasyon mücadeleleri öncesi son kampı da geride bıraktıklarını vurgulayarak, “İlk kampımızı Bolu’da yaptık. Güzel çalışmalar yapıyoruz. Şimdi Sarıyer’de hazırlıklarımızı sürdürüyor. 10 sporcu ile çalışıyoruz. Burası deniz seviyesinde bir yer. Azerbaycan’ın başkenti Bakü de aynı şekilde. Oraya da adapte olacağız. Dört sporcu ile orada kota arayacağız. Hedeflerimiz büyük. Paris Olimpiyat Oyunları bizler için çok önemli. Kadın güreşi olarak 3’üncü hatta 4’üncü olimpiyatları katılıyoruz. Bizim olimpiyat madalyamız var ama altın madalyamız eksik. Hedefimiz altın madalya kazanmak. Bu gayretle devam edersek takım olarak da altın madalya kazanabiliriz. Bir değil fazla da olabilir. İnancım tam. Sporcularımız dünya güreşinde yeri olan sporcular. Yeniden bir tarih bizi bekliyor olabilir” değerlendirmesinde bulundu.

Haberin Devamı

Kadın güreşinin son yıllarda önemli başarılar elde ettiğinin altını çizen Kahraman, "Kadın güreşinde antrenör olarak 9’uncu yılı deviriyorum. Kadın güreş son yıllarda önemli bir başarı yakaladı. Takımımız Avrupa şampiyonu oldu. Sporcularımız önemli şampiyonluklar elde etti. Bu şampiyonluklar beni ve takımımızı motive ediyor. Bundan sonraki genç kızlarımız ablalarını örnek alarak onları geçeceğine inanıyorum. Çok da umutluyum. İnşallah isteğim olur” dedi.

Efraim Kahraman, sakatlığını atlatan milli güreşçi Yasemin Adar Yiğit’in son durumu ve Bakü’deki beklentilere dair ise şu ifadeleri kullanarak konuşmasını tamamladı:

“Yasemin Adar Yiğit son dünya şampiyonasında güreşmediği için bir kota eksiğiz. Yasemin’in sakatlığı tabii ki bizi üzdü. Bakanlığımız sağ olsun tedavisi yapıldı. Son Avrupa Şampiyonası’nda 7’nci kez şampiyon olarak minderde 1 numara olduğunu gösterdi. En üst seviyede tutmaya çalışıyoruz. Son formu gayet iyi. Bakü’de Avrupa kalifikasyon maçlarında kotayı alıp İstanbul’a işi bırakmak istemiyoruz. Bakü’de kotaları alarak olimpiyatlara daha güçlü hazırlanmak istiyoruz. Diğer sporcularımızdan da beklenti var. Elvira, Zeynep, Kadriye… Bu sporcularımızdan da beklenti büyük. İki kotamız mevcut. Evin ve Buse kota alan sporcularımız. Dört sıklette de kota beklentimiz büyük. İnşallah bizleri yanıltmazlar.”