Merkez Sultangazi'de 'Hoş Geldin Bebek' programı düzenlendi

Sultangazi'de 'Hoş Geldin Bebek' programı düzenlendi

Paylaş
Sultangazi'de 'Hoş Geldin Bebek' programı düzenlendi

Sultangazi'de 'Hoş Geldin Bebek' programı düzenlendi

İSTANBUL, (DHA)- Sultangazi Belediyesi, 0-12 ay aralığında bebeği olan annelere yönelik 'Hoş Geldin Bebek' programı düzenledi. 300 anne ve bebeğin yer aldığı program kapsamında annelere; içerisinde bez, ıslak mendil, tırnak makası, şampuan gibi bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak çantalar hediye edildi. 

Sultangazi Belediyesi, ‘Hoş Geldin Bebek’ projesi kapsamında ilçede ikamet eden ve 0-12 ay aralığında bebeği olan annelere bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılayacak malzemelerin bulunduğu çanta hediye ediyor. Proje kapsamında Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun ve eşi Tuba Dursun bugün Sultangazi Belediyesi Nikah Sarayı’nda 300 bebek ve anne ile buluştu. 

“HATIRALARINDA GÜZEL BİR ANI BIRAKMAYA GAYRET ETTİK”

Programda konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun, “Sultangazi'de, sultan şehrin güzel ve kıymetli kadınlarıyla kıymetli bugün bir aradayız ve Hoş Geldin Bebek programımızı 10 bini aşkın kadınla yaptık. Bugün de bunun bir gösterimini yaklaşık 300 anne ve 300 bebekle birlikte Sultangazi'de gerçekleştiriyoruz. Bu bizim için büyük bir mutluluk. 10 bini aşkın kadınla bugüne kadar Tuğba Hanım, ekibi ve bizler bir araya geldik. Onların gönüllerine dokunmaya, onların yüreklerinde iz bırakmaya ve elbette hatıralarında güzel bir anı bırakmaya gayret ettik. Elhamdülillah çok güçlü bir çalışma oldu ve şunu görüyoruz ki 10 bin kadınla yapmış olduğumuz programlar aileyi güçlendiren programlar olmaya devam ediyor. Çünkü kadının elinin değdiği, kadının gönlünün olduğu her yerin güçlü olacağına biz gönülden inanıyoruz. Bu gücü her zaman hissettik. Kadınlar sokaklarda, caddelerde, evlerinde bu programlardan bahsettiler. Güçlü bir şekilde de bugüne kadar bize destek verdiler. İnşallah bundan sonra da bu destekle Sultangazi'ye hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

“0-12 AY ARASINDA BAŞVURANLARI KABUL EDİYORUZ”

Projeden bahseden Başkan Dursun, “Buraya Sultangazi’de ikamet eden ve yeni çocuğu olan herkes müracaat edebiliyor. 0-12 ay arasında başvuranları kabul ediyoruz. Eğer 12 ayda yetişememişsek ama başvurularını yapmışlarsa her halükarda alıyoruz. Yani 14-15-16 aya kadar başvuru yapanlarla buluşamamışsak yine buluşmaya devam ediyoruz. Şu ana kadar hoş geldin Bebek'te yaklaşık olarak 10 bin 500 kişiye dokunulmuş oldu” diye konuştu.

“HAYALİM İNSANLARIN GÖNLÜNE DOKUNABİLMEKTİ”

Sultangazi Belediye Başkanı Av. Abdurrahman Dursun’un eşi Tuğba Dursun ise “Biz görevimizi devraldığımızda Sultangazi'de ki komşularımızla kocaman bir aile olduk dedik ve sizlerin kapılarını ilk günden çalmaya başladık. Sonra baktık ki bir, iki, üç, dört, beş derken ne kadar büyük bir aile olduğumuzun farkına varıp toplu programlar yapmaya başladık. Hoş Geldin Bebek programıyla da huzurlarınıza tekrardan çıktık. Hoş Geldin Bebek programı sizlerle bizler arasındaki gönül bağını pekiştirmek için gönülden yapılmış, başında bizlerin olduğu bir program. 5 yıl önce biz bu yola üç kişi çıktık. Başkan Bey bize inandı, güvendi ve desteğini üzerimizden eksik etmedi. Şimdiki tabloya bakıyorum ki üç kişi çıktığımız yolda kocaman bir ekibe sahibiz. Benim bir hayalim vardı ve o hayalimi şimdi gerçekleştirmiş bulunuyorum. Hayalim şuydu; İnsanların gönlüne dokunabilmek, insanların dualarında olabilmek. Rabbim bu yolda bu hayalimi nasip etti” dedi.

“ABDURRAHMAN DURSUN’A TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

İki çocuk annesi Züleyha Sunar, “Belediyemize, Abdurrahman Dursun’a teşekkür ediyoruz. Kızım için de almıştım şimdi diğer bebeğime de nasip oldu. Paketin içerisinde çok güzel şeyler var. Bu etkinlikte çok güzel, düşünceleri için sağ olsunlar. Bez, elbise, ıslak mendil, şampuan, tırnak makası A’dan Z’ye hepsi içerisinde var” diye konuştu.

“HEM BANA HEM DE BEBEĞİME FAYDA SAĞLAYACAK”

Hamide Özden, “Belediyemizin yapmış olduğu etkinlik bana, kızıma ve çok fazla ihtiyaç sahiplerine inanılmaz derecede yardımcı oldu. Çok güzel bir etkinlik oldu. Onun için Abdurrahman Dursun ve eşi Tuğba hanıma çok teşekkür ediyoruz. İçerisindeki malzemeler hem bana hem de bebeğime fayda sağlayacak şeyler. Bu tür etkinliklere katılmayı düşünüyorum inşallah daha da devamı gelir” dedi.

Hediyeden yararlanmak isteyenler belediyenin web sitesinden başvuru yapabiliyor.  

Haberin Devamı