Merkez Türkiye satranç turnuvası Tuzla’da başladı

Türkiye satranç turnuvası Tuzla’da başladı

Paylaş
Türkiye satranç turnuvası Tuzla’da başladı

Türkiye satranç turnuvası Tuzla’da başladı 

Murat SOLAK / İSTANBUL, (DHA) – Tuzla Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkiye Satranç Turnuvası 6 kategoriden bin 145 yarışmacının katılımıyla başladı. Turnuva açılışını yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Satranç ile biz kendimize,  hayatımıza önemli değerler kattığımızı bilerek bu oyunu oynamamız ve bunu da yaygınlaştırmamız gerektiğine inanıyorum” dedi.  

Tuzla Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve 81 ilden satranç severlerin katıldığı Türkiye Satranç Turnuvası, Türkiye Satranç Federasyonu’nun destekleri ile başladı. Tuzla Marina Kapalı Fuar Alanı’nda başlayan ve 2 gün sürecek ve turnuvaya bin 145 sporcu katılacak. Her yaştan sporcunun katılımına açık düzenlenen turnuvada, 8-10-14-18 yaş altı, 18 yaş üstü ve ustalar kategorilerinden oluşan yarışmacılar katılacak. Turnuvanın açılışını yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, sporcularla sohbet ederek onlara başarılar diledi. Ayrıca Başkan Yazıcı, profesyonel satranç oyuncusu Deniz Seyhanoğlu ile açılış maçı yaptı. 

“SATRANÇ HAYATIMIZA DEĞERLER KATIYOR” 

Turnuvada konuşan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, “Satranç ustalarının Tuzla’da olması bize mutluluk veriyor. Satrancın toplumda yaygınlaştırılmasını, zamanı öldürmek değil zamanı kendi gelişimi için değerlendirmeye yarayacak bu oyunun yaygınlaşmasını arzu ediyoruz. Satranç ile biz kendimize,  hayatımıza önemli değerler kattığımızı bilerek bu oyunu oynamamız ve bunu da yaygınlaştırmamız gerektiğine inanıyorum. Bin 145 oyuncunun katıldığı bir turnuva. Pandemiden sonra Tuzla’da yapılan en büyük organizasyonlardan bir tanesi. Bunun beşincisini düzenliyoruz” dedi. 

“İDDİALIYIM, KAZANACAĞIM” 

Turnuvaya katıla 12 yaşındaki Ahmet Mahmut Ocaklı, “ Çok heyecanlıyım. Kazanabilirim. Yapabilirim diye düşünüyorum. Baya çalıştım. Satranç uygulamalarında oynadım. İddialıyım. Kazanacağım” dedi. 

Haberin Devamı