Şişli Kurum: Biz her zaman Roman kardeşlerimizin yanında olduk

Kurum: Biz her zaman Roman kardeşlerimizin yanında olduk

Paylaş
Kurum: Biz her zaman Roman kardeşlerimizin yanında olduk

Kurum: Biz her zaman Roman kardeşlerimizin yanında olduk

Gülşah KAHVECİ-Burak KESKİNCİ/İSTANBUL,(DHA)- AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Şişli’de bir otelde düzenlenen iftar programında roman vatandaşlarla bir araya geldi. Programda konuşan Kurum, "Biz; her zaman Roman kardeşlerimizin yanında olduk, gönlünde olduk. İşte bugün yüreğinizdeki, gönlünüzdeki o buruk gülümsemenin farkındayız. Dertlerinizin, sorunlarınızın farkındayız. Bugün İstanbul’da sizlere kırgın baharlar yaşatıldığını biliyorum. Hepimiz bu aziz şehirde yaşadığımız eziyetten çok muzdaribiz. Ama Romanların söylediği gibi, "Yol, hedefin bir parçasıdır." Bugün biz artık hedefimize, hayallerimize giden bir yoldayız. Hayallerimizi gerçekleştireceğimiz o kutlu güne sayılı günler kaldı" dedi.

Haberin Devamı

 

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Şişli’de bir otelde düzenlenen iftar programında roman vatandaşlarla bir araya geldi. Programda Kurum’a İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya,AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, Şişli Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Sanatçı Orhan Gencebay ve eşi Sevim Emre, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda roman vatandaş eşlik etti.

 

"ROMAN KARDEŞLERİMİZ BİZİM TARİHİMİZİN VAZGEÇİLMEZ BİR PARÇASI OLMUŞTUR"

Programda konuşan Kurum, "Anadolu, her dalında ayrı bir çiçeğin açtığı büyük bir çınardır. Ve biz bu çınarın bir parçası olarak; binlerce yıldır birbirimize gönlümüzü açtık, birbirimizi gönül dünyamızda ağırladık. Bin yıllar boyunca bu topraklarda kardeş olduk, akraba olduk, dost olduk, yaren olduk.Roman kardeşlerimiz bizim tarihimizde her zaman adından, kendisinden övgüyle söz ettirmiştir, tarihimizin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Bu toprakların mayası, harcı olmuştur. Öyle ki İstanbul Fatih’i Sultan Mehmet’in fermanıyla Romanların huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşaması güvence altına alınmıştır.Biz o günden bugüne bu topraklarda etle tırnak gibi yaşadığımız siz Roman kardeşlerimizi Allah için çok seviyoruz, bu ülkenin en güzel rengi olduğunuz için çok seviyoruz. Neşenizle, sevginizle, tıpkı bugün olduğu gibi salonlara sığmayan şu coşkunuzla hep yanımızda oldunuz. Bizi asla yalnız bırakmadınız. Omuz omuza vererek nice badirelerin, nice zorlukların üstesinden geldik. Hiç şüphesiz Türkiye’nin bugünlere gelmesinde sizlerin çok ama çok büyük emeği var. Türkiye’nin demokratikleşmesinde, devletimizin sosyal devlet kimliğinin güçlenmesinde sizlerin çok büyük katkısı var. Ben İstanbul’umuzun ve ülkemizin dört bir yanında yaşayan Türkiye’nin Romanlarına ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbim her birinizden razı olsun" dedi.

Haberin Devamı

 

"İSTANBUL'UN HAKKINI, İSTANBUL'A TESLİM EDECEĞİZ"

Kurum, "Biz; her zaman Roman kardeşlerimizin yanında olduk, gönlünde olduk. İşte bugün yüreğinizdeki, gönlünüzdeki o buruk gülümsemenin farkındayız. Dertlerinizin, sorunlarınızın farkındayız.Bugün İstanbul’da sizlere kırgın baharlar yaşatıldığını biliyorum. Hepimiz bu aziz şehirde yaşadığımız eziyetten çok muzdaribiz. Ama Romanların söylediği gibi, "Yol, hedefin bir parçasıdır." Ve bugün biz artık hedefimize, hayallerimize giden bir yoldayız.Hayallerimizi gerçekleştireceğimiz o kutlu güne sayılı günler kaldı. Onlar verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. 100 bin konutu, metro hatlarını, megabüsleri, HIZRAY’ı unuttular. Bu millete yalan söylediler. Bu milleti kandırdılar, bu milleti aldattılar.Ama hiç endişe etmeyin. Biz onların savurduğu paraları, İstanbul’un projelerinde kullanacağız.Onların siyasi kariyeri için ayırdıkları kaynakları biz roman kardeşlerimize, İstanbul’a harcayacağız. İstanbul’un hakkını, İstanbul’a teslim edeceğiz. Bu millet kendini unutanlara, kaybolan yıllarının hesabını sandıkta soracak. Sandık milletin mahkemesidir. Sandık günü hesap günüdür. İşte o gün, 31 Mart’ta sandık gelecek, hesap kesilecek" diye konuştu.

Haberin Devamı

 

Görüntü Dökümü:

Haberin Devamı

------------------------

Kurum’dan detaylar

Kurum konuşması

Genel ve detaylar