İstanbul Spor okulları hayalleri, ücretsiz belediye kurslarıyla gerçek oldu

Spor okulları hayalleri, ücretsiz belediye kurslarıyla gerçek oldu

Paylaş
Spor okulları hayalleri, ücretsiz belediye kurslarıyla gerçek oldu

Spor okulları hayalleri, ücretsiz belediye kurslarıyla gerçek oldu

İSTANBUL, (DHA)- Küçükçekmece Belediyesi Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM), Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları (BESYO) ve Spor Liselerine hazırlık kurslarında eğitim gören öğrencilerin yüzde 80’i istediği okula yerleşti. Eğitim aldığı kurumda öğretmenlik yapan Yunus Emre Dinç, “2019 yılında belediyemizin özel yetenek sınavları hazırlık kurslarıyla hayal ettiğim bölüme hazırlandım ve kazandım. 2023 yılında BESYO’dan mezun olup, Küçükçekmece Belediyesi’nde işe başladım. Bu gerçekten mükemmel bir duygu” dedi.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen özel yetenek sınavları hazırlık kurslarında öğrenciler, alanında tecrübeli eğitmenler eşliğinde haftada 10 saat eğitim alıyor. Parkur desteği ile sürat, çabukluk, güç, denge, koordinasyon ve dikkat gibi alanlarda 9 ay boyunca salon antrenmanı eğitimine tabii tutulan öğrencilere; fitness, diyetisyen hizmeti, koşu antrenmanı, TYT deneme sınavları desteği ve etüt hizmeti de veriliyor. Belediye ayrıca mezuniyet sonrası ihtiyaç duyulan alanlarda öğrencileri istihdam ederek iş imkanı sağlıyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre kurslardan son 5 yılda bin 830 öğrenci yararlandı.

‘EĞİTİM ALDIĞIM KURUMDA, ÖĞRETMEN OLDUM’

Küçükçekmece Belediyesi Spor Eğitmeni Yunus Emre Dinç, eğitim aldığı kurumda öğretmenlik yapmanın mutluluğunu dile getirerek, “2019 yılında belediyemizin özel yetenek sınavları hazırlık kurslarıyla hayal ettiğim bölüme hazırlandım ve kazandım. 2023 yılında BESYO’dan mezun olup, Küçükçekmece Belediyesi’nde işe başladım. Bu gerçekten mükemmel bir duygu. Burada eğitim aldığım dönemde, arkadaşlarımızla mezun olduğumuzu ve burada başka öğrencilere eğitim verdiğimizi düşünürdük. Tam olarak o hayali gerçekleştirdim. Hayallere bir adım daha yaklaşmayı sağlayan, zorlu süreci kolaylaştıran ve yardımcı olan Küçükçekmece Belediyesi’ne ve Başkanımız Kemal Çebi’ye teşekkür ederim” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘YÜZDE YÜZ BAŞARI HEDEFİYLE TEORİK VE PRATİK EĞİTİM VERİYORUZ’

Öğrencilere disiplinli çalışmayı tavsiye eden Küçükçekmece Belediyesi Spor Eğitmeni Doğukan Yücekaya ise “BESYO, Spor Lisesi ve POMEM hedefleyen tüm gençlere zayıf yönlerini güçlendirmeyi, fiziksel hazırlık yapmayı, motivasyonu yüksek tutmayı, test çözme alışkanlığı kazanmalarını öneririm. Burada yüzde yüz başarı hedefiyle öğrencilere teorik ve pratik eğitim vererek, öğrencilere çok yönlü bir eğitim desteği sunuyoruz. Bu kursun Küçükçekmeceli öğrenciler için fırsat olduğunu düşünüyorum. Ben de bu kurslar sayesinde hayalime ulaştım ve bir eğitmen olarak bu kurumda yoluma devam ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin Devamı