İstanbul Togay Bayatlı için anma töreni düzenlendi

Togay Bayatlı için anma töreni düzenlendi

Paylaş
Togay Bayatlı için anma töreni düzenlendi

Togay Bayatlı için anma töreni düzenlendi

Togay Bayatlı için anma töreni düzenlendi

Haberin Devamı

Sezer AFŞAR - Ali DANAŞ / İSTANBUL, (DHA) - Geçtiğimiz günlerde 85 yaşında hayatını kaybeden Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi, Dünya Spor Yazarları Birliği ve Türkiye Spor Yazarları Derneği önceki başkanlarından, 2009 Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü ve Sürekli Basın Kartı sahibi Togay Bayatlı için anma töreni gerçekleştirildi.

Ataköy’de bulunan Olimpiyatevi’nde düzenlenen anma törenine Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Prof. Dr. Uğur Erdener, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır, Bayatlı’nın ailesi, arkadaşları ve basın camiasından birçok isim katıldı. Tören, saygı duruşuyla başlarken Bayatlı’nın hayatının anlatıldığı fotoğraf slayt gösterimiyle devam etti. Anma töreninde açıklamalarda bulunan TMOK Başkanı Uğur Erdener, Bayatlı’nın Türk sporu için çok büyük bir kayıp olduğunu söyleyerek, “Bir büyük spor insanını ebediyete uğurluyoruz. Sporun birçok alanında uzun yıllar hizmet veren, uluslararası alanda iyi tanınan bir spor yöneticisiydi. Kendine özgü bir yönetim anlayışı ve hiç tükenmeyen enerjisi olan bir insandı. Bu, işine de yansırdı. Kendi doğrularını savunma konusunda her türlü tartışmaya girmeye de çekinmezdi. Kendisi Türk sporunun çok büyük bir kaybıdır. Kendisine Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

VELİ OZAN ÇAKIR: TÜRK SPORUNDA YAŞANAN BİRÇOK BAŞARININ ODAĞINDA OLMUŞ BİR İNSANDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürü Veli Ozan Çakır ise yaptığı açıklamada, “Hepimizin çok sevdiği ve saydığı büyüğümüzü anmak için burada toplandık. Gerçekten Türk sporunda yaşanan birçok başarının odağında olmuş bir insandı. Aile mensuplarına sabırlar diliyorum. Togay Bayatlı’ya da Allah’tan rahmet diliyorum, mekanı cennet olsun” şeklinde konuştu.

ÖMER BAYATLI: KENDİSİNİN EN BÜYÜK HAYALİ İSTANBUL’UN OLİMPİYATLARA EV SAHİPLİĞİ YAPMASIYDI

Togay Bayatlı’nın oğlu Ömer Bayatlı ise anma töreninde yaptığı açıklamada, “Babam, Türk insanının inandığı ve çalıştığı zaman en büyük başarılara ulaşabileceğini inanırdı. Kendi hayatını bu felsefeye adamış şekilde sürdürdü. Kendisinin en büyük hayali ise İstanbul’un olimpiyatlara ev sahipliği yapmasıydı. Bu organizasyonu en iyi şekilde gerçekleştireceğimizden emindi. Allah’tan baba rahmet, en kısa sürede ise İstanbul’a olimpiyat ev sahipliği dilerim” açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Togay Bayatlı ile birçok alanda beraber çalışan Esat Yılmaer ise “Her gazeteci için bir öğretmen ve büyük bir değerdi. Onun ardından konuşmak gerçekten çok zor. Enerjisi ve girişimciliği ile Türkiye’nin önemli değerlerinden biri olan kendisiyle birçok alanda beraber çalışmak benim için gururdu” dedi.

Milliyet Gazetesi Yazarı Attila Gökçe, Bayatlı’nın çok önemli bir spor insanı olduğunu vurgulayarak, “Uluslararası alanda önemli bir spor insanıydı. Sporla ilgili öne çıkmadığı bir alan kalmamıştı. Ona minnet ve saygı doluyum. Çok kavga ederdik ama hiç küsmedik. Öne sürdüğü fikirleri, kavga eder gibi anlatırdı. Hiçbir olmamış gibi gülerek işimize devam ederdik. Onun içinde kibir, öfke, kin gibi şeyler yoktu. Çok olimpik bir insandı. Kendisine rahmet ve başsağlığı diliyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Togay Bayatlı’nın cenazesi, Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek.