Buca Geleceğin aşçılarını yetiştiriyorlar

Geleceğin aşçılarını yetiştiriyorlar

Paylaş
Geleceğin aşçılarını yetiştiriyorlar

Geleceğin aşçılarını yetiştiriyorlar

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Buca ilçesinde, Belediye tarafından aşçılık kursu açıldı. Kursiyerlere, Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarından tarifler öğretiliyor.

Buca Belediyesi ve Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi'nde aşçılık kursu açıldı. Kursa ilgi büyük oldu. Kadın ve erkek her yaştan Bucalıların katıldığı kursta, katılımcılara hem teorik hem de pratik olarak eğitim veriliyor.Kursta, katılımcılara Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfaklarından tarifler hakkında bilgiler veriliyor.

FARKLI MUTFAKLARI TANIYORUZ
Kursa katılan üniversite öğrencisi Yusuf Yaşar, "Farklı mutfakları tanıyoruz. Bu benim için bir fırsattı; annemi ablamı görürken çok özeniyordum. Bu fırsatı değerlendirmek istedim. İyi ki bu kursa gelmişim. Burada kaliteli vakit geçiriyoruz. Endüstri mühendisliği okuyorum ama aşçılık da bir yerde dursun istiyorum" dedi.

ÜRÜNLERİMİZİ SATIŞA ÇIKARIYORUZ
Kursiyerlerden Cansu Akgün de "Resim öğretmenliği okuyorum ama aşçılığa çok büyük ilgim vardı. Belediyenin bize sunduğu imkanı değerlendirmek istedim. Okuldan arta kalan zamanlarımda dünya mutfaklarını, Osmanlığı mutfağını, kendi mutfağımızın kültürünü, yemeklerini tanıyoruz. Pazarlar kuruluyor; yaptığımız ürünleri satışa çıkarıyoruz. Çok iyi bir şans. Hem ücretsiz hem de öğrendiğimiz bilgi, deneyim çok önemli. Burada olduğumuz için çok mutluyuz" diye konuştu.

TORUNUM İÇİN GELDİM
Kursa torununa daha güzel pasta ve yemekler pişirmek için geldiğini belirten Hatice Çiftçi ise "Burada gerçekten kendimi geliştirdim. Güzel şeyler yapıyoruz. Değişik yemekler öğrendik. Meksika yemekleri, Balkan yemekleri gibi. Hiç bilmediğim pastalar öğrendim. Ev halkı çok mutlu, her gün değişik şeyler yiyorlar" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı