Çeşme Çeşme Belediyesi, Karakılçık buğdayı üretimine devam ediyor

Çeşme Belediyesi, Karakılçık buğdayı üretimine devam ediyor

Paylaş
Çeşme Belediyesi, Karakılçık buğdayı üretimine devam ediyor

Çeşme Belediyesi, Karakılçık buğdayı üretimine devam ediyor

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, karakılçık buğdayı üretiminin devam ettiğini belirtip, "Amacımız ata tohumumuz karakılçık buğdayının ekim alanı ve üretiminin ilçemizde artmasıdır. Şimdi az miktarda olan karakılçık buğdayımızın üretimi daha da artacak ve Halk Ekmek Fabrikası'nda vatandaşlarımızın soflarına sağlıklı bir şekilde ulaşacak" dedi.  

Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, üreticilere yönelik destekleri kapsamında geçen yıllarda ilk hasadı yapılan 2 bin yıllık ata tohumu karakılçık buğdayının üretiminin sürdüğünü belirtti. Çeşme Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından mibzerle ekimi yapılan karakılçık buğdayı ile çiftçilerin üreterek hem toprağında kalmasını hem de bölgeye ekonomik girdi sağlamayı hedeflediklerini belirten Oran, 'Başka bir tarım mümkün' diyerek karakılçık buğdayını üretip, unutulmaya yüz tutmuş bir lezzeti yeniden sofralara taşıdıklarını dile getirdi. Üreticiye geri alım garantisi vererek ata tohumuna sahip çıktıklarını vurgulayan Oran, "Ziraat Odası kayıt belgesini sunmak kaydıyla en fazla 10 dönüme kadar ekim yapıyoruz. Bu ekimlerden ortalama 200/ 250 kilogram verim alıyoruz. Toprak mahsulleri ofisinin belirlediği buğday fiyatının iki katı fiyatla geri alım garantisi veriyoruz. Değirmenlerde öğüttümüğümüz Karakılçık ekmeklerini belediye şirketi ÇEŞTUR Halk Ekmek Fabrikası'nda satışa sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

'YERLİ ÜRETİCİMİZİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
Oran, sözlerini şöyle sürdürdü: "Amacımız ata tohumumuz karakılçık buğdayının ekim alanı ve üretiminin ilçemizde artmasıdır. Şimdi az miktarda olan karakılçık buğdayımızın üretimi daha da artacak ve Halk Ekmek Fabrikası'nda vatandaşlarımızın soflarına sağlıklı bir şekilde ulaşacak. Böylece hem üreticimizi destekleyecek hem de vatandaşlarımızın sağlıklı gıdaya ulaşmasını sağlamış olacağız." (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı