Çeşme Çeşme'de pedallar çocuklar için döndü

Çeşme'de pedallar çocuklar için döndü

Paylaş
Çeşme'de pedallar çocuklar için döndü

Çeşme'de pedallar çocuklar için döndü

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Çeşme Belediyesi ev sahipliğinde bu yıl 7'ncisi düzenlenen Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano da ödüller sahiplerini buldu. 110 kilometrelik Salcano Parkuru'nu erkeklerde Rise Performance Club'tan Aydın Köfteci birinci tamamlarken, Özge Uzun kadınlar birincisi oldu. 110 kilometre Pro erkekler kategorisinde Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü'nden Ömer Cumhur Boyraz birinci oldu. 63 kilometrelik TOYOTA HYBRID Parkuru'nda erkeklerde Toyota Kulübü'nden Deniz Örnek parkur rekoru kırarak finişe ilk gelen bisikletçi oldu. Kadınlar kategorisinde birincisi ise parkur rekoru kırarak Valeriya Vildan Mutlu oldu. Yarışın kayıt ücretleri Veloturk sayesinde 'Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler' projesiyle ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet hediye edilmesine olanak sundu.

Argeus Travel & Events tarafından, Veloturk iş birliği ve Salcano'nun isim sponsorluğunda Çeşme Belediyesi'nin ev sahipliğinde ve destekleriyle gerçekleştirilen Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano 2023'te nefes kesen iki parkurunun da birincileri belli oldu. Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano 2023'nin startını Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Yıldırım Aktuğan, Çeşme Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Nuri Büyükateş, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali, Shimano Türkiye Genel Müdürü ve Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz, Türkiye Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sarıtaş, Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, Argeus Travel & Events ortağı ve Veloturk Gran Fondo Çeşme Organizatörü Aydın Ayhan Güney tarafından verildi.

Çeşme'de mücadele içinde geçen yarışın kayıt ücretleri, Sarper Günsal, Arda Türkmen, Berkem Ceylan, Aydın Diricanlı, Okan Can Yantır ve Umut Duygu tarafından kurulan Veloturk sayesinde, 'Bir Çocuk Gülerse Dünya Güler' projesiyle ihtiyaç sahibi çocuklara bisiklet hediye edilmesine olanak sundu. Yarışın 7'nci yılında üç binden fazla çocuk bisiklet hayaline kavuştu. Hatay İskenderun Bisiklet Spor Kulübü, 5 sporcusu ile Veloturk Grand Fondo Çeşme by Salcano'da çocuklar için yarıştı.

12 ÜLKEDEN 829 BİSİKLETÇİ PEDAL BASTI
Organizasyon başarısı ve doğal güzelliklerle dolu parkurlarıyla amatör bisikletçilerden yoğun ilgi gören Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano 2023'de 12 ülkeden 829 bisikletçi parkura çıktı. Geçtiğimiz yıl Gran Fondo World Tour® takvimine alınan, Uluslararası Bisiklet Birliği- (UCI) ve Türkiye Bisiklet Federasyonu yönetmeliklerine göre düzenlenen Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano yarışının 110 km'lik Salcano Parkuru ve 63 kilometrelik Toyota HYBRID Parkuru'nda erkekler ve kadınlarda birinciler şöyle oldu: Çeşme Adliyesi'nden başlayan 110 kilometrelik Salcano Parkuru'nu erkeklerde Rise Performance Club'tan Aydın Köfteci 3 saat 6 dakika ile birinci tamamlarken, Özge Uzun, 3 saat 22 dakika ile kadınlar birincisi oldu. 110 kilometre Pro erkekler kategorisinde Çukurova Üniversitesi Spor Kulübü'nden Ömer Cumhur Boyraz 3 saat 9 dakika ile birinci oldu.

63 kilometrelik TOYOTA HYBRID Parkuru'nda ise erkeklerde Toyota Kulübü'nden Deniz Örnek parkur rekoru kırarak 1 saat 39 dakika ile finişe ilk gelen bisikletçi oldu. Parkurun kadınlar kategorisinde birincisi ise 1 saat 52 dakika ile parkur rekoru kırarak Valeriya Vildan Mutlu oldu. 63 kilometrelik TOYOTA HYBRID parkurunun Paralimpik B kategorisinde Eşpedal Derneği'nden Taşkın Özgür ve Fatih Söylemez tandem bisikletleri ile 2 saat 14 dakika ile birinci olurken Paralimpik C kategorisinde Extrem Yok Grubu sporcusu Ercan Aktağ yarışı 1 saat 52 dakika ile birinci tamamladı.

'YAŞAM SEVİNCİM ÇEŞME'DE HAYAT BULANLAR' ÖDÜLÜ
Yarış sonrasında büyük bir coşku ile düzenlenen ödül töreninde Çeşme Belediyesi tarafından verilen 'Yaşam Sevincim Çeşme Hayat Bulanlar' ödülü dikkat çekti. 2019 yılında geçirdiği kaza sonrasında mucize şekilde hayata dönen Yavuz Selim Yılmaz ile şubat ayında meydana gelen yıkıcı depremden kurtulan ve aylar sonra ilk kez Veloturk Gran Fondo Çeşme'de çocuklar için pedal basarak kendi hikayelerini yeniden yazan İskenderun Bisiklet Spor Kulübü üyeleri Sabri Kılıç, Koray İflazi, Serhat Arıoğlu, Evren Şahin, İbrahim Ersen Barlas anlamlı ödülün sahibi oldu. Veloturk Gran Fondo Çeşme by Salcano 2023'ün ödülleri Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkan Yardımcısı Yıldırım Aktuğan, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, İzmir Gençlik İl Spor Müdürü Murat Eskici, Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Vekili Fikret Hayali, Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Metin Cengiz, Salcano Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Akgül, Çeşme Belediyesi Meclis Üyesi Özay Dinç, Çeşme Belediyesi Meclis Üyesi Kazım Beyaz, TOYOTA HYBRID Pazarlama İletişim Yöneticisi Sezen Yeşiltaş, Veloturk ekibi Sarper Günsal, Arda Türkmen, Berkem Ceylan, Aydın Diricanlı, Umut Duygu, Argeus Travel & Events ortağı Aydın Ayhan Güney tarafından verildi.

Argeus Travel & Events tarafından, Veloturk iş birliği ve Salcano'nun ana sponsorluğunda yedinci kez düzenlenen Veloturk Gran Fondo Yarışı; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bisiklet Federasyonu, İzmir Valiliği, Çeşme Kaymakamlığı'nın destekleri ile Çeşme Belediyesi'nin ev sahipliğinde 5 Kasım Pazar günü gerçekleştirildi. Organizasyona Toyota Mobilite sponsoru, Pınar Protein, Actifoam, Shimano, PT Academy markaları da ürün ve hizmet sponsoru olarak destek verdi.(DHA)


FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı