Çeşme Ilıca Günübirlik Termal Tesisi’nde yüzde 65'lik gerçekleşme oranına ulaşıldı

Ilıca Günübirlik Termal Tesisi’nde yüzde 65'lik gerçekleşme oranına ulaşıldı

Paylaş
Ilıca Günübirlik Termal Tesisi’nde yüzde 65'lik gerçekleşme oranına ulaşıldı

Ilıca Günübirlik Termal Tesisi’nde yüzde 65'lik gerçekleşme oranına ulaşıldı

ÇEŞME (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Çeşme ilçesindeki Ilıca Günübirlik Termal Tesis ve Ilıca Çarşısı Projesi'nin yüzde 65'inin bittiğini ve kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağı bildirildi.

Çeşme Belediyesi, kente değer katması beklenen Ilıca Günübirlik Termal Tesis ve Ilıca Çarşısı Projesi'ni hayata geçiriyor. Turizmi canlandırması beklenen projeyle ilgili bilgi veren Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, ""Sürdürülebilir turizmin Türkiye'deki yıldızı olan Çeşme'mize, bölge turizmini canlandıracak yatırımlar noktasında da sorumluk aldık. 8 bin metrekare inşaat alanı olan 233 milyon 048 bin 820 lira maliyetli Ilıca Günübirlik Termal Tesis ve Ilıca Çarşısı projesini hayata geçirmek için tüm adımlarımızı attık. Tesisimiz; 3 kapalı termal havuz, 1 açık yarı olimpik havuz, 1 açık engelli termal havuz, 1 çocuk havuzu, 2 kafeterya, Türk hamamı, buhar banyoları, saunalar, fitness merkezi ve 4 özel termal odasıyla Çeşmeli yurttaşlarımıza hizmet verecek. Ilıca Günübirlik Termal Tesisimizi kısa sürede hayata geçireceğiz. Bölge esnafımıza da can suyu olacak tesisimiz ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi.

'BÜYÜK GURUR DUYACAĞIM'

Başkan Oran, "50-60 yıl boyunca, Çeşme'deki tüm siyasilerin hem seçim vaatlerinde hem yönetim programlarında olan Ilıcadaki termal suyun, termal turizme çevrilerek işletilmesiyle ilgili çalışmanın yüzde 65'ine yakının tamamlanmış olduğu belirtip, "Ilıca Günübirlik Termal Tesisi'ndeki dükkanlar ve idari binaların, inşaat süredursun, ÇEŞTUR A.Ş.  tarafından işletilmesi ile ilgili karar alacağız. İnşallah 2024 Temmuz ayında da 50 yıllık hayali gerçekleştirmiş belediye olarak, sizlerin oylarıyla, sizlerin desteğiyle gerçekleştirmiş Belediye Başkanı olarak büyük gurur duyacağım” diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı