Dikili Dikili ve Çandarlı'da Sardalya Şenliği

Dikili ve Çandarlı'da Sardalya Şenliği

Paylaş
Dikili ve Çandarlı'da Sardalya Şenliği

Dikili ve Çandarlı'da Sardalya Şenliği

DİKİLİ (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Dikili ilçesinde, 3'üncüsü bu yıl düzenlenen Sardalya Şenliği Dikili ve Çandarlı'da vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.İlk gün Dikili Atatürk Meydanı'nda Dikili Belediyesi tarafından kurulan ızgaralarda pişirilen sardalya ekmek arasına konularak vatandaşlara ikram edildi.  Şenliğin ikinci günü Çandarlı Belediye Ek Hizmet Binası yanında gerçekleşti. 

3. Dikili Sardalya Şenliği, 19 Eylül'de ilçe merkezindeki Atatürk Meydanı'nda başladı. Meydanda kurulan ızgaralarda pişirilen tonlarca sardalya ekmek arası yapılarak etkinliğe katılanlara ikram edildi. Etkinlik ikinci gün ise Çandarlı Mahallesi'nde devam etti bu defa ise şenliğin adresi Çandarlı Belediye Ek Hizmet Binası yanı oldu. Çandarlı'da da şenlik yoğun ilgi gördü.

'DİKİLİ'MİZİN HER ALANDA MARKA DEĞERİNİ YÜKSELTMEKTE KARARLIYIZ'

Dikili'nin yerel, kültürel ve turistik değerlerinin tanıtımını önemsediklerini ve bu konuda somut adımlar attıklarını belirten Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, "Dikilimiz deniziyle, doğasıyla, spor faaliyetleri ve kültürel etkinlikleriyle Kuzey Ege'de önemli bir cazibe merkezi haline gelmektedir. Denizimiz de su ürünleri açısından zengin bir potansiyele sahiptir. Özellikle sardalyamız yöremize özgü lezzetiyle sofraların vazgeçilmezi olmuştur.

Hatta İzmir Balık Hali'nde Dikili sardalyası bittikten sonra diğer il ve ilçelerden gelen sardalyalar tercih edilmektedir. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Dikili Sardalya Şenliği'ni iki güne yaydık. İlk gün Dikili'mizde, ikinci gün göz bebeğimiz Çandarlı'mızda sardalyamızı yurttaşlarımızla paylaştık. Dikili'mizin her alanda marka değerini yükseltmekte kararlıyız" dedi.(DHA)

 

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı