İzmir İzmirli müzisyen Demirtaş, köyde yaşayan çocukları müzikle buluşturuyor

İzmirli müzisyen Demirtaş, köyde yaşayan çocukları müzikle buluşturuyor

Paylaş
İzmirli müzisyen Demirtaş, köyde yaşayan çocukları müzikle buluşturuyor

İzmirli müzisyen Demirtaş, köyde yaşayan çocukları müzikle buluşturuyor

İZMİR'de yaşayan müzik eğitmeni ve ses sanatçısı Yılmaz Demirtaş (43), yürüttüğü projeyle, Yakaköy'de yaşayan müziğe ilgisi bulunan ancak enstrüman alacak maddi güce sahip olmayan ailelerin çocuklarını müzikle buluşturdu. Demirtaş, "Amacım, müziğe dokunmayan hiçbir çocuğun kalmaması" dedi.

İzmir'de yaşayan müzik eğitmeni ve ses sanatçısı Yılmaz Demirtaş (43), yürüttüğü 'Küçük Eller Projesi' kapsamında, Yakaköy'de yaşayan müziğe ilgisi bulunan ancak enstrüman alacak maddi güce sahip olmayan 6 ile 15 yaş arasında çocukları müzikle buluşturuyor. Pilot bölge olarak Yakaköy'ün seçildiğini ancak projeyi İzmir'in bütün kırsal mahallerine yaymak amacında olduğunu ifade eden Demirtaş, "Çevremdeki kişilerin evlerinin raflarında duran enstrümanları topladık, maddi durumu yetersiz olan çocuklarımızı muhtar aracılığıyla bulduk. Kırsal mahallelere gidip, onlara ücretsiz olarak müzik dersi vermeye başladık. Hayatlarında ilk defa enstrüman gören çocukların heyecanları görülmeye değerdi. Çok mutluyum" dedi. Projeye pek çok sanatçı ve gönüllünün destek verdiğini ifade eden Demirtaş, şöyle konuştu:

"İstanbul, Malatya gibi Anadolu'nun pek çok şehrinden destekler gelmeye başladı. Tek başıma başladığım bu yolda beni yalnız bırakmadılar. Pek çok halk müziği sanatçısı da projeye destek verdi. Yakaköy'le başlattığımız bu projeyi tüm kente ve Türkiye'ye yaymak istiyoruz. Amacım, müziğe dokunmayan hiçbir çocuğun kalmaması" dedi.

'ÇOK MUTLUYUZ'

Yakaköy'de yaşayan ve projeye destek verenlerden Fidan Cabar (55), "Çocuklarımızın müzikle buluşması çok güzel bir şey. Özellikle pandemi döneminde çocuklarımız evlerde çok sıkıldı. Bu proje sayesinde, çocuklarımız da boş vakitleri değerlendiriyor. Projenin Yakaköy'de başlamış olması bizi de çok mutlu etti" dedi.

Projede yer alan çocuklardan Gül Sevim (11), "Ritim öğreniyoruz, çeşitli enstrümanları tanıyoruz, vaktimiz çok güzel geçiyoruz. Çok mutluyum" dedi.

Gökçe ADAR / İZMİR, (DHA)-

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı