Karaburun Karaburun Diyaliz Merkezi hizmete açıldı

Karaburun Diyaliz Merkezi hizmete açıldı

Paylaş
Karaburun Diyaliz Merkezi hizmete açıldı

Karaburun Diyaliz Merkezi hizmete açıldı

KARABURUN (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Karaburun Belediyesi öncülüğünde Türk Anneler Derneği Mordoğan Şubesi iş birliğiyle 6 ay önce başlatılan Karaburun Devlet Hastanesi'ne Diyaliz Merkezi Kampanyası'nda hedefe ulaşıldı. Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, diyaliz hastası hemşerilerinin en yakın diyaliz merkezinin yer aldığı Urla'ya haftanın üç günü gidiş-geliş 110 kilometrelik yol eziyetinden kurtulduğunu belirtip, "Bu, Karaburun'un güç birliğinin sonucudur. 6 cihazla sağlık hizmeti faaliyetine başlayan, diyaliz tedavisi ihtiyacı olan hastalarımız ve ailelerine hayırlı olsun" dedi.

Karaburun Belediyesi öncülüğünde Türk Anneler Derneği Mordoğan Şubesi iş birliğiyle 6 ay önce başlatılan Karaburun Devlet Hastanesi'ne Diyaliz Merkezi Kampanyası'nda Karaburun Esnaf ve Sanatkarlar Odası, hayırsever iş insanları ve vatandaşların da katılımıyla hedefe ulaşıldı. 6 diyaliz cihazının yanı sıra tedavi sırasında kullanılan bir kısım tıbbi malzemenin de temin edildi. Merkezin, Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, hemodiyaliz hastalarının haftanın üç günü boyunca en yakın diyaliz ünitesinin bulunduğu Urla'ya gidiş-dönüş 110 kilometre yolculuk zorunluluğunu ortadan kaldırdığını belirtip, bazı hastaların ise randevu doluluğu nedeniyle İzmir merkezdeki hastanelere gidiş-geliş 220 kilometre yolculuk yapma zorunluluğunun da ortadan kalktığını ifade etti.

PLAKET TÖRENİ DÜZENLENDİ
Karaburun Belediyesi Başkanlık Konağı'nda düzenlenen hayırsever plaket töreninde konuşan Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, yaz sezonunda el emeği ürünlerini Sevgi Sanat Sokağı'nda tezgahlarında satan ve hasılatının yüzde 50'sini bu kampanyaya ayıran stant sahiplerinden iş insanlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve esnaf teşkilatına teşekkür etti. Hayırseverler adına katkı sağlayan Türk Anneler Derneği Mordoğan Şubesi Başkanı Kader Ekizler'e ve Karaburun Esnaf ve Sanatkarlar Odası'nı temsilen Başkan Yardımcısı Ömer Ak ve bir otelden Uğur Deveci'ye plaket takdim edildi.

'HERKES ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞTI'
Karaburun Devlet Hastanesi'ne ziyarette bulunan Erdoğan, hizmete açılan Diyaliz Servisi'nde Karaburun Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm.Dr. Lütfi Çetintepe tarafından ağırlanarak bilgilendirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve İtfaiye Dairesi Başkanlığı'na merkezin hayata geçirilmesinde gerekli ruhsatın alınması işlemlerini hızla yaparak çözüm ürettikleri için teşekkür eden Erdoğan, “Bu, Karaburun'un güç birliğinin sonucudur. 6 cihazla sağlık hizmeti faaliyetine başlayan, diyaliz tedavisi ihtiyacı olan hastalarımız ve ailelerine hayırlı olsun. Herkes çözüm odaklı çalıştı, esas katkıyı bölge halkı koydu" diye konuştu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı