Karşıyaka Karşıyaka'da Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden başlıyor

Karşıyaka'da Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden başlıyor

Paylaş
Karşıyaka'da Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden başlıyor

Karşıyaka'da Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu yeniden başlıyor

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Karşıyaka Belediyesi tarafından açılan Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu, mezunlarını verdi.Eğitimlerini tamamlayan 12 kadın, sertifikalarını aldı. Yeni mezunlarını ağırlamaya hazırlanan kurs için başvurular da başladı.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi yıl boyunca devam eden sanat, spor, sağlık, tarım, gastronomi gibi alanlarda açtığı kurslarla çok sayıda katılımcı ilgi duydukları alanlarda kendilerini geliştirirken, Bülent Ecevit Kültür Merkezi, Celal Yetkin Resim Atölyesi ile Alaybey, Cumhuriyet, İmbatlı, Nergiz ve Yalı mahalle merkezleri olmak üzere toplam 8 ayrı noktada düzenlenen 50 kurstan 500'ün üzerinde Karşıyakalı kadın faydalanıyor. Bu kapsamda Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde başlatılan Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu, bir grup katılımcıyı mezun etti. Kursu tamamlayan Karşıyakalı 12 kadın, Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını aldı.

HAFTADA 4 GÜN EĞİTİM

Öte yandan Cumhuriyet Mahalle Merkezi'nde verilen Çocuk Gelişimi ve Meslek Edindirme kursu için de 20 kişi kontenjanlı kurs için başvuruların başladığı belirtildi. Cumhuriyet Mahalle Merkezi'nde haftanın 4 günü 10.00-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Meslek Edindirme kursu hakkında '0554 984 14 33' numaralı hattan bilgi alınabileceği duyuruldu. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemini vurgulayan ve kadınların istihdama katılması gerektiğini belirten Karşıyaka Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Ela Hızlı, “Karşıyaka Belediyesi olarak kadın istihdamına destek sağlayan çalışmalarla kadın emeğinin ekonomik göstergelerde yer almasına öncelik veriyoruz. Bu kapsamda özellikle dezavantajlı bölgelerde Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi iş birliğinde meslek edindirme kursları düzenlemeye devam edeceğiz" dedi.(DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI