İzmir Köy okulundan geleceğin yazarlarına

Köy okulundan geleceğin yazarlarına

Paylaş
Köy okulundan geleceğin yazarlarına

Köy okulundan geleceğin yazarlarına

Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Kiraz ilçesindeki bir köy ilkokulu ve ortaokuldan seçilen 50 öğrenci, hayallerini duygu ve düşüncelerini kağıda döküp çeşitli eserler ortaya koydu. Projede ortaya çıkan  'Hayallere Uzanan Minik Eller' adlı kitap beğeni topladı.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen 'Geleceğin Yazarları' projesi kapsamında, Çayağzı ilkokulu ve ortaokulu yetkilileri kolları sıvadı. Kasım ayında başlayan çalışmada gönüllülük esasına göre 50 öğrenci belirlendi. Ardından 'Yazarlık ve Yazma Becerileri Atölyesi' kuruldu. Teneffüslerde ve öğle aralarında bir araya gelen çalışma grubu şiir, hikaye, masal, fabl ve anı türlerinde eserler yazdı. Okul tarafından kurulan komisyon her hafta, haftanın eserlerini seçti. Bu kapsamda seçilen 72 eser, 'Hayallere Uzanan Minik Eller' adı altında kitap haline getirildi.
Proje koordinatörü Gamze Civciv Yılmaz, "Amacımız hiçbir zorluğun başarıya engel olamayacağını göstermekti. İstenildiği takdirde öğrencilerimizin duygularını, hislerini başarılı bir şekilde kağıda dökebildiklerini onlara göstermekti. Geleceğe umutla bakabilmelerini sağlamaktı. Bunu başardığımıza inanıyorum. Bu proje, öğrencilerimize farkındalık oluşturdu" dedi.
(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı