Menemen Hamza Dağ'dan beraberindekilerle Menemen Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaret

Hamza Dağ'dan beraberindekilerle Menemen Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaret

Paylaş
Hamza Dağ'dan beraberindekilerle Menemen Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaret

Hamza Dağ'dan beraberindekilerle Menemen Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ne ziyaret

MENEMEN (İzmir), (DHA)-CUMHUR İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, ünlü şarkıcı Haluk Levent, Tarım ve Orman eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Menemen Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Dağ, buradaki konuşmasında, "Belediyelerin içindeki en güzel, en modern ve sahipsiz hayvanlarımızın uygun koşullarda yaşayacağı bir ortam oluşturulmuş. Menemen Belediyemizin yapmış olduğu bu çalışma inşallah 1 Nisan sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bize de örnek teşkil eder" dedi.

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ, ünlü şarkıcı Haluk Levent, Tarım ve Orman eski Bakan Yardımcısı Fatih Metin ile Menemen Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, Dağ ve beraberindekilere İzmir'deki ilçe belediyeleri içinde en büyük ve kapsamlılarından biri olan bakımevini gezdirip, bilgi verdi. 5 veteriner hekim ve 5 sağlık teknikerinden oluşan uzman ekibi, 4 hayvan ambulansı, 4 yoğun bakım alanı, ameliyathanesi ve muayene odası bulunan yıla hayvanseverlerden tam not alan Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi, 3 yıl aradan sonra bir buluşmaya sahne oldu. Merkezi ziyaret eden şarkıcı Haluk Levent, bakımevinin açılışına katıldığında sahiplenip 'Ahbap' adını verdiği köpekle yeniden bir araya geldi.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ziyarette yatığı konuşmasında, "Menemen Belediyemizi tebrik ediyorum. Belediyelerin içindeki en güzel, en modern ve sahipsiz hayvanlarımızın uygun koşullarda yaşayacağı bir ortam oluşturulmuş. Menemen Belediyemizin yapmış olduğu bu çalışma inşallah 1 Nisan sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bize de örnek teşkil eder. Merhamet temelli olarak hem hayvanlarımıza Allah'ın dilsiz kulu gözüyle bakıp, onların uygun şekilde yaşamamasını sağlayacağız hem de sokaklarımız huzurlu olacak. Bize böyle bir örnek oluşturdukları için Menemen Belediyemize teşekkür ediyoruz. Ayrıca vicdan ve merhamet noktasında yaptığı işlerle Haluk Levent Bey'e de şükranlarımı sunuyorum. Kendisiyle 1 Nisan sonrasında İzmir'de çok güzel işler yapacağımızı düşünüyorum" dedi.

'BÜYÜKŞEHİR'DEN SONRA İKİNCİ BÜYÜK TESİS BİZİM'
Konuklarına tesisi gezdiren Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde yapılan yasal düzenlemelerle sokak canlılarımız 'mal' olmaktan 'can' olma noktasına geldi. Güzel barınaklarımızla, rehabilitasyon merkezlerimizle sokak hayvanlarımızın kısırlaştırılması ve tedavilerinin gerçekleştirilmesi noktasında iyi işler yaptığımızı düşünüyoruz. 2021'de Büyükşehir sonrasında İzmir'in en büyük ikinci barınağını burada yine Haluk Levent'in katılımıyla gerçekleştirmiştik. O yüzden bugünkü ziyaret bizim için çok anlamlı oldu. İnşallah Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Hamza Dağ da bu işin nasıl yapılması gerektiğiyle ilgili Türkiye'ye örnek olacak çalışmaları belediye başkanlığıyla birlikte hayata geçirecektir" dedi.

"DEPREMDEN ETKİLENEN 17 KÖPEĞİMİZ BURAYA GETİRİLİP, AMELİYATLARI YAPILDI'
Sözlerine "Buranın açılışında vardım, şarkı söylemiştim" diyerek başlayan şarkıcı Haluk Levent ise "Burada Ahbap adını verdiğimiz bir köpeğimizi sahiplenmiştik. Hatta köpeğimizi bir aileye geçici olarak verdik. Onu tekrar gördüğümde çok mutlu oldum, iyi bakıyorlar. Bu barınağa teşekkür ediyorum. Depremden etkilenen 17 köpeğimiz buraya getirildi ve ameliyatlar yapıldı, hayata döndürüldü. Barınağı çok güzel buldum, tebrik ediyorum" diye konuştu.

RAKAMLARLA MENEMEN GEÇİCİ HAYVAN BAKIMEVİ
Menemen Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 140 köpek kapasiteli 14 açık padok ayakta tedavi ve müşahede ünitesi, 120 köpek kapasiteli 28 kapalı padok yatar hasta bakım ünitesi, 10 karantina padoğu, 300 köpek kapasiteli 7 adet 'Doğal Yaşam Alanı', 54 adet kedi bakım kafesi, 4 hekim odası, danışma, dinlenme alanı, soyunma odaları ve depolardan oluşan yaklaşık 300 metrekare genişliğinde idari binası, 4 yoğun bakım kabini, ameliyathane ve muayene odası bulunuyor. Merkezde, açıldığı günden buyana yaklaşık 15 bin 537 ihbar kaydı yapılmış, 12 bin 042 hayvan misafir edilmiş, 6 bin 922 hayvan kısırlaştırılmış, 7 bin kuduz aşısı yapılmış, 15 bin 239 parazit ilaçlaması yapılmış ve toplamda 42 bin 843 muayene gerçekleştirildiği bildirildi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı