Menemen Menemen'de battı çıktı projesi devam ediyor

Menemen'de battı çıktı projesi devam ediyor

Paylaş
Menemen'de battı çıktı projesi devam ediyor

Menemen'de battı çıktı projesi devam ediyor

İZMİR, (DHA)-İZMİR'in Menemen Belediyesi tarafından Çanakkale Asfaltı'na yapılan battı çıktı projesinin inşaatı sürüyor. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, inşaatta takvimin gerektiği gibi ilerlediğini ve 7 gün 24 saat esasıyla çalışıldığını belirtti.

Uzun yıllardır İzmir'in kuzey aksının araç yükünü çeken Çanakkale Asfaltı'ndaki Menemen Otogar Kavşağı, yeni çehresine kavuşmak için gün sayıyor. Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan'ın girişimleri ile birlikte hayata geçirilen battı çıktı projesinde çalışmalar sürüyor. 460 metre uzunluğundaki altgeçit için çalışmalar 7 gün 24 saat esasıyla devam ederken, ilk kazmanın vurulduğu günden bugüne 250 fore kazık çakılarak, inşaatta önemli bir dönemeç geride bırakıldı.  Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, "700 fore kazıktan 250'sini geride bıraktık. Tüm imkânlarımızı seferber edip; Menemen'imiz, İzmir'imiz ve bölgemiz için önemli bir projemizi daha hayata geçirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Ege bölgesinin en büyükleri olacak kütüphanelerimiz, Gençlik Merkezlerimiz, Türkiye'nin en kapsamlısı olacak Çocuk Köyümüz, sokak sağlıklaştırma faaliyetlerimiz, modern parklarımız, kapalı pazar yerlerimiz, 1 milyon metrekarelik asfalt ve yol çalışmamız ve yapımı devam eden birçok projemizle birlikte marka kent Menemen'e doğru emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

'EN KISA SÜREDE HİZMETE GİRECEK'
Pehlivan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Çalışmalar, olağan takviminde ilerliyor. Böylesi yoğun bir trafik akışının olduğu bir noktada, ilçemizin vizyon projelerinden olan bu çalışmayı yapıyor olmayı çok önemsiyoruz. Trafik akışının hem konforlu hem de bunun çok daha ötesinde güvenli bir şekilde sağlanabilmesi gerekiyor. Bunu sağlamanın yolu da battı çıktıdan geçiyor. Sahadaki ekiplerin çalışmalarında bugüne kadar herhangi bir problem yaşanmadı. Battı çıktımız tamamlandıktan sonra ay yıldızlı peyzajıyla birlikte en kısa sürede İzmirlilerin ve Menemenlilerin hizmetinde olacak."

Vatandaşlar ise projeden duyduğu memnuniyeti dile getirip, çalışmalar için teşekkürlerini iletti.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı