Menemen Menemen'deki battı-çıktı inşaatında tünelin ucu göründü

Menemen'deki battı-çıktı inşaatında tünelin ucu göründü

Paylaş
Menemen'deki battı-çıktı inşaatında tünelin ucu göründü

Menemen'deki battı-çıktı inşaatında tünelin ucu göründü

MENEMEN (İzmir), (DHA)-MENEMEN Belediyesi'nin, Çanakkale Asfaltı'nda inşa ettiği battı çıktı inşaatında ışık göründü. Çalışmaları yerinde inceleyen Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "Haftanın 7 günü 24 saat esasıyla yapımı süren battı çıktımızı, asfalt, peyzaj ve üst yapı çalışmalarımızla mart ayı başında hizmete açmayı planlıyoruz.  Yapımı tamamlandığında Menemen trafiğimiz çağ atlayacak hem yayalarımız hem sürücülerimiz rahat nefes alacak" dedi.

İzmir'in kuzey aksının araç yükünü çeken Çanakkale Asfaltı'ndaki Menemen Otogar Kavşağı, yeni çehresine kavuşmak için gün sayıyor. Menemen Belediye tarafından hayata geçirilen battı çıktı projesinde tünelin diğer ucundan ışık göründü. 460 metre uzunluğundaki altgeçitte 7/24 esasıyla devam eden çalışmalar kapsamında, toplam 755 fore kazık çakıldı, yağmur suyu deşarj ve tünel kaplama imalatları ise devam ediyor.

‘MENEMEN GELİŞİYOR VE DEĞİŞİYOR’

Battı çıktı alanında çalışmaları inceleyen ve yetkili firma sahiplerinden bilgi alan Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, şantiye çalışanlarına kolaylık diledi, yöre esnafına da proje hakkında bilgiler verdi. Pehlivan, "Her geçen gün nüfusu artan Menemen'imiz; gerçekleştirdiğimiz projelerimizle gelişiyor ve değişiyor. Eğitimden sağlığa, kültür sanattan spora, altyapıdan üst yapıya, sosyal yardımlardan eser ve hizmet belediyeciliğine kadar birçok alanda Menemen'imize ilkleri kazandırıyoruz. Aksamış, ihmal edilmiş ya da cesaret edilememiş sorunlar, bir kentin kaderi olamaz. Bizler göreve başladığımız ilk günden itibaren bu kronikleşmiş sorunların da üzerine cesaretle gidiyor; kararlılıkla güzel ilçemize hizmet ediyoruz" diye konuştu.

‘MENEMEN TRAFİĞİ ÇAĞ ATLAYACAK'

Pehlivan şöyle devam etti:

"Bunlardan en önemlisi olan, günde 60-65 bin aracın geçtiği ve yoğun trafiğin yaşandığı şu an üstünde bulunduğumuz Çanakkale Asfaltımızın Otogar Kavşağı üzerine, geçtiğimiz kasım ayında battı çıktı inşaatı yapmaya başladık. Öz kaynaklarımızla inşa ettiğimiz battı çıktımız, 460 metre uzunluğunda ve iki geliş iki gidiş şeklinde toplam dört şeritten oluşuyor. Geçtiğimiz hafta itibariyle 755 adet olan fore kazık imalatlarımızı tamamladık. Yağmur suyu deşarj imalatlarının da sonuna doğru geliyoruz. Üstünde yer alacak kavşak noktasına da Menemen'imize yakışır Atatürk anıtı ve peyzaj çalışması gerçekleştireceğiz. Haftanın 7 günü 24 saat esasıyla yapımı süren battı çıktımızı, asfalt, peyzaj ve üst yapı çalışmalarımızla mart ayı başında hizmete açmayı planlıyoruz.  Yapımı tamamlandığında Menemen trafiğimiz çağ atlayacak, hem yayalarımız hem sürücülerimiz rahat nefes alacak" dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberin Devamı