Ödemiş Ödemiş'te çilek hasat etkinliği

Ödemiş'te çilek hasat etkinliği

Paylaş
Ödemiş'te çilek hasat etkinliği

Ödemiş'te çilek hasat etkinliği

Dilek Acar GÜLEÇ / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)-İZMİR'in Ödemiş ilçesinde, üretici Ali Görgeç'in tarlasında çilek hasat etkinliği düzenlendi. Ödemiş İlçe Tarım Müdürü Ömer Faruk Tutar, çilek üretiminin Ödemiş için önemli bir geçim kaynağı olduğunu ve bu tür etkinliklerin çiftçiler arasındaki dayanışmayı artırdığını söyledi.

Ödemiş'in önemli çilek üretim bölgelerinden biri olan Ovacık Yaylası'nda, üretici Ali Görgeç'in tarlasında çilek hasat etkinliği düzenlendi. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Özen, Ödemiş İlçe Tarım Müdürü Ömer Faruk Tutar, ilçe tarım müdürlüğü personeli ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlik, keyifli bir gün geçirilmesini sağladı. Ödemiş İlçe Tarım Müdürü Ömer Faruk Tutar, çilek üretimi hakkında bilgiler vererek, bölgede çilek üretiminin en yüksek olduğu ilçelerden birinin Ödemiş olduğunu ifade etti. Monterey, Albion ve Rubygem çeşitlerinin ağırlıklı olarak yetiştirildiği Ödemiş'te toplam 770 alanda çilek üretimi yapıldığını belirtti. Bu üretim alanının 670 dekarının yüksek kesimlerde, 100 dekarının ise ovada bulunduğunu ve çilek üretiminin büyük ölçüde açık alanda yapıldığını söyledi. Dekarda ortalama 3,5-4 ton verim alındığını aktardı ve bu sayede yılda yaklaşık 3000 ton çilek üretildiğini belirtti.
Bıçakçı Mahallesi Ovacık mevkiindeki üretici Ali Görgeç'in ise 82 dekar tarım arazisinden 30 dekarında çilek üretimi gerçekleştirdiğini ve bu sayede 100 tondan fazla ürün elde edip piyasaya arz ettiğini vurguladı.Hasat etkinliğine katkı sağlayan Ali Görgeç'e teşekkür eden Ödemiş İlçe Tarım Müdürü Ömer Faruk Tutar, çilek üretiminin Ödemiş için önemli bir geçim kaynağı olduğunu ve bu tür etkinliklerin çiftçiler arasındaki dayanışmayı artırdığını belirtti.(DHA)



FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı