İzmir Vali Köşger başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Vali Köşger başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Paylaş
Vali Köşger başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu toplandı

Vali Köşger başkanlığında İl Koordinasyon Kurulu toplandı

İZMİR İl Koordinasyon Kurulu, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında toplandı.

İl Koordinasyon Kurulunun 2021 Yılı 2. Olağan Toplantısı, Vali Yavuz Selim Köşger başkanlığında gerçekleştirildi. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı salonunda düzenlenen toplantının açılışında konuşan Valimiz Köşger, kamu yatırım programının il düzeyinde izlenmesi, süreçte çıkabilecek güçlüklerin yerinde alınacak kararlarla giderilmesi, yatırımcı kuruluşlar arasındaki iş birliği ve koordinasyonu sağlamak amacıyla bir araya geldiklerini söyledi. Koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan tedbirler doğrultusunda, 2020 yılında ve 2021’in ocak ayında, gereken toplantıların gerçekleştirilemediğini anımsatan Valimiz Köşger, bu toplantının, İzmir’de başkanlık ettiği ilk İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı olduğunu ifade etti. Kamu görevlileri olarak kamu kaynaklarını kullanarak hizmet sunduklarının altını çizen Valimiz Köşger, valilik olarak, kamu kurum ve kuruluşlarına ait projelerin uygulanması, ödeneklerin zamanında ve amacına uygun kullanılması noktasında iş birliği ve koordinasyonun sağlanması için gerekeni her zaman yapacaklarını da aktardı.

2021 yılı yatırım programında yer alan projelerin icmali ile ilgili bilgileri de paylaşan Valimiz Köşger, "İlimizdeki kamu kuruluşlarından alınan verilere göre, 638 ayrı projenin toplam proje bedeli 26.7 milyar TL’dir. Bunlardan 17.6 milyar TL bedelli 505 proje, merkezî idare kuruluşlarımız, proje bedelleri toplamı 9.1 milyar TL olan 133 proje ise belediyelerimiz tarafından gerçekleştirilmektedir. Önceki yıllarda merkezi idare kuruluşlarımıza ait projeler için 3.4 milyar TL harcama yapılmış, 2021 yılında ise 2.1 milyar TL ödenek tahsis edilmiştir. Belediyelerimizin 2.9 milyar TL yatırım ödenekleri de dahil edildiğinde, 2021 yılında ilimizde 5 milyar TL yatırım gerçekleştirilmiş olacak" dedi.

Kamu yatırımlarına, 2021 yılının ilk üç ayında 716 milyon TL harcama yapıldığı bilgisini de paylaşan Valimiz Köşger, son yıllarda İzmir’in sosyo-ekonomik gelişmişliğini daha ileri düzeye taşımaya yönelik yoğun çaba sarf edildiğini de dile getirdi.

İZMİR, DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı