Merkez Parasını ödedikleri konteynerler yapılmayınca şikayetçi oldular

Parasını ödedikleri konteynerler yapılmayınca şikayetçi oldular

Paylaş
Parasını ödedikleri konteynerler yapılmayınca şikayetçi oldular

Parasını ödedikleri konteynerler yapılmayınca şikayetçi oldular

Murat ÖZELCİ/KARABÜK, (DHA)-  KARABÜK'te, köylerine konteyner ev yapma karşılığı anlaştıkları M.Ç.’ye (30) 50 ile 100 bin TL arasında ödeme yaptıktan sonra, 2 yıldır konteynerleri yapılmayan 5 köylü, dolandırıldıklarını iddia ederek şikayetçi oldu. Aradan geçen 1 buçuk yıldır mağduriyetlerinin giderilmediğini belirten arazi sahipleri isyan etti.
Karabük’te yaşayan Zeki Karap, Sami Aykurt, Cafer Yakın, Mehmet Öndüç ve Emine Uçar, İhsanlı köyündeki arazilerine konteyner ev yapmak için İstanbul’da yaşayan M.Ç. ile görüşme yaptılar. Tarla sahipleri beton, tel ile kaplama konteyner ev yapımı konusunda firma sahibi M.Ç. ile 100 bin TL’ye anlaşarak paraların bir kısmını ödediler. Köylüler, 50 bin TL ile 100 bin TL arasında değişen ücretleri M.Ç.'ye verdi. Tarlaya beton atılıp çevresine tel örgü çekim işlerinin yapılmasının ardından konteyner evin yapılmaması üzerine arazi sahipleri firma sahibi M.Ç. hakkında dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundular. Vatandaşların şikayeti üzerine gözaltına alınan M.Ç. işlemlerinin ardından sevk edildiği mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Köylüler, olaydan dolayı mağdur olduklarını belirterek isyan etti.
İhsanlı Köyündeki arazisine konteyner satıcısı M.Ç. tarafından zarar verildiğini söyleyen Zeki Kara, “M.Ç. isimli şahıs ile internette tanıştık. Ofisine giderek anlaştık. Daha sonrasında bana 10 gün içerisinde anahtar teslim konteyner evi yapacağını söyledi. Paranın çoğunu ödediğim halde hiçbir şey yapmadığını görünce kalan kısmını ödemedim. 8 aydır hiçbir şekilde telefonlarıma bakmıyor. Arazime gelip baktı. Ancak daha sonrasında bir şey yapmadı. Yüzden fazla kişiyi dolandırdığı söyleniyor. Tarlamın üç tarafı taş duvarla çevriliydi. Dozerle yıkarak tarlama da ayrıca zarar verdi” şeklinde konuştu.
Konteyner satıcısının aynı zamanda kendi köylüsü olduğunu söyleyen Sami Aykurt ise M.Ç.’nin İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde de birçok kişiyi dolandırdığını iddia etti.
Köylülerden Emine Uçar da “Çocuklarımın babası vefat etti. Yetim parasıyla arazi aldım. Çocuklarımın parasını yatırdım ben oraya ama M.Ç. isimli şahıs beni de dolandırdı. Ben yetkililerden adalet istiyorum. M.Ç. isimli konteyner satıcısı aradan 1 buçuk yıl geçmesine rağmen hiçbir şey yapmadı. Bir de beni öldürecek misiniz, beni öldürün diyerek dalga geçti” dedi. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı