Darıca Darıca’da 'Sünnet Şöleni'

Darıca’da 'Sünnet Şöleni'

Paylaş
Darıca’da 'Sünnet Şöleni'

Darıca’da 'Sünnet Şöleni'

Erol POLAT/DARICA(Kocaeli),(DHA) - KOCAELİ'nin Darıca Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen sünnet şöleni bu yıl da coşkuyla gerçekleşti. 850 çocuğun sünnet törenine binlerce kişi katıldı.
Darıca Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sünnet Şöleni gerçekleştirildi. Toplam 850 sünnet çocuğun katılımıyla gerçekleşen sünnet şöleninde binlerce kişi, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın ev sahipliğinde bir araya geldi. Şölen öncesinde sünnet olan çocuklar belediyeye ait üstü açık otobüsle şehir turu atarak vatandaşları selamladılar. Bando ve konvoy eşliğinde şölenin gerçekleştiği Nenehatun Ahmet Çalık Spor Kompleksi’ne gelen çocuklar unutulmaz bir gün yaşadılar. Kuran tilavetiyle başlayan sünnet şöleninde çocuklar için birçok farklı aktivite düzenlenirken, şölen oldukça renkli görüntülere sahne oldu.
Tören alanında konuşma yapan Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, sünnet geleneğini yaşatmaya devam edeceklerini belirterek “Geçtiğimiz yıl 900 çocuğumuzun sünnetini gerçekleştirmiştik. Bu yıl da 850 yavrumuzun sünnetini gerçekleştirdik.  Bir geleneği hep beraber yaşatıyoruz. Geçmişten aldığımız bu geleneği gelecek kuşaklara aktarmak istiyoruz." dedi.
Sünnet olan çocuklara hediyeler verilirken, çocuklar da sahne gösterileriyle ve kendileri için hazırlanan oyunlarla doyasıya eğlendiler. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı