Merkez Başkan Altay restorasyon çalışmaları süren Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’nın tanıtımını

Başkan Altay restorasyon çalışmaları süren Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’nın tanıtımını

Paylaş
Başkan Altay restorasyon çalışmaları süren Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’nın tanıtımını

Başkan Altay restorasyon çalışmaları süren Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’nın tanıtımını

Duygu KARAKOÇ/KONYA, (DHA)-KONYA Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, restorasyon çalışmalarına başlanan Büyükşehir Belediyesi Taş Bina'nın tanıtımını yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut binasının deprem riski taşıdığından dolayı yıkmak zorunda kaldıklarını belirten Başkan Altay, “Konya Büyükşehir Belediyesi olarak gelen misafirlerimizi burada Konyalılar adına ağırlayacağız. Sunum merkezimiz ve müzemizle birlikte de Konya’ya gelenlerin Konya’yı tanıdıkları bir bina inşa etmiş olacağız.” dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin önemli tarihi yapılarından olan Büyükşehir Belediyesi Taş Bina’nın tanıtımını yaptı. Büyükşehir Belediyesinin mevcut binasının beton dayanıklılığının yıpranması nedeniyle yıkmak zorunda kaldıklarını söyleyen Başkan Altay, “Yıkım işlemleri şu anda devam ediyor. Yıkım tamamlandıktan sonra da bu binayı gençlerimize tahsis ederek Türkiye’nin en güzel kütüphane binalarından birini inşa edeceğiz. O alanda yaptığımız çalışmalarla birlikte belediyemiz çeşitli binalarda hizmetini sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin temsil ağırlama kısımlarını Taş Bina’da yapmayı planlıyoruz. Burası aynı zamanda bir müze bina olarak hizmet sunacak. Ve bugünden itibaren de ismini Büyükşehir Belediyesi Taş Bina olarak takdim ediyoruz.” dedi.

‘PROJELERİMİZ YILSONU İTİBARİYLE BÜYÜK ORANDA TAMAMLANACAK’

Başlatılan restorasyon çalışmalarıyla birlikte Alaaddin Caddesi’nde bulunan bütün binalarında iyileştirme projesinin tamamlandığını belirten Başkan Altay, “Özellikle binamızın bulunduğu alana komşu olan Alaaddin Caddesi’ndeki bütün binaların cephe iyileştirme projesini tamamlamak üzereyiz. Birinci etap tamamlanmıştı, ikinci etap da en kısa sürede bitirilerek hizmete sunulmuş olacak. Yine Mevlana Caddesi’nde önemli çalışmalar yürütüyoruz. Eski Tekel Binası olarak bilinen yer Büyükşehir Belediyemizin mülkiyetine geçti. Orada da en kısa sürede bir projeye başlayacağız. Mevlana Caddesi’nde bir düzenleme gerçekleşecek. Yeraltı Çarşı ile ilgili bir çalışma yürütüyoruz. Nihayet Mevlana Meydanı’na bakan Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’daki çalışmalarımız da inşallah yılsonu itibariyle büyük oranda tamamlanmış olacak. Böylece Konya’mıza gelen ziyaretçilerimizi tarihi dokuya uygun, tarihi mirasa uygun şekilde misafir etmeyi arzu ediyoruz.” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı