Malatya Malatya'da 25'inci Kayısı Festivali düzenlenecek

Malatya'da 25'inci Kayısı Festivali düzenlenecek

Paylaş
Malatya'da 25'inci Kayısı Festivali düzenlenecek

Malatya'da 25'inci Kayısı Festivali düzenlenecek

MALATYA, (DHA)- MALATYA Valisi Hulusi Şahin ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ın katılımı ile bu yıl 25'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali basın toplantısı yapıldı. 
Malatya Valisi Hulusi Şahin ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Beydağı Tabiat Parkında Basın Mensuplarıyla bir araya geldi. Beydağı Tabiat Parkında gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Başkan Gürkan, Kayısı Festivali'nin 1973 yılında başladığını daha sonra 1980 ihtilali ile yapılmadığını ve akabinde 1993 yılında tekrar düzenlendiğini ve sonra yine çeşitli sebeplerden dolayı düzenlenmediğini belirterek, "Festivallerin birinci amacı o toplumun birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu en üst seviyeye terakki etmesi temayüz etmesidir. Kayısı Festivalimizin birinci amacı bütün renklerin birlik, beraberlik içerisinde Malatya’yı mazisine layık istikbale yürüyüşünü gerçekleştirmektir. Bizler bu anlamda Malatya’yı mazisine layık istikbale hazırlamakla mükellefiz. Sayın Valimizde Malatya’da yeni göreve başladı. Sayın Valimiz de bu konudaki hassasiyetlerini her ortamda belirtiyor. İnşallah Valimizle birlikte, basınımızla, sivil toplum örgütleri, kanaat önderleri, sendikalarımız kısacası bütün kurum ve kuruluşlarımızla birlikte Malatya’yı tek yürek olarak mazisine hazırlamakla mükellefiz. Kayısı Festivalimiz 21 Temmuz günü Hükümet Konağının orada başlayacak olan kortej yürüyüşü ile Malatya’nın bütün düşünce, fikir renklerinin orada buluşması ve aynı hedefe doğru yürümesi amaçlanmaktadır. Festivalimizin birinci amacı Malatya’mızın birliği, beraberliği ve dayanışmasıdır" dedi.
Kayısı Festivalini hep birlikte idrak edeceklerini belirten Malatya Valisi Hulusi Şahin ise "25'inci Uluslararası Kültür Sanat Etkinlikleri ve Kayısı Festivali'ni hep birlikte idrak edeceğiz. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi başlangıcından esas alırsak eğer, yarım yüzyılı hemen hemen devirmek üzere olan bir festivalden bahsediyoruz. Kayısı Festivalinin kurumsallaşması ve kökleşmesi zaten tarihinden belli oluyor. Malatya iddialı bir şehirdir. İddialı insanların şehridir. Dolayısıyla biz bu iddiayı da burada bir kere daha Malatyalılar olarak zikredeceğiz. Malatya’nın Türk ve İslam Kültürünün Anadolu’da kökleşmesi, yayılması ve Anadolu’nun Ana Yurt haline gelmesinin sıfır noktası, başlangıç noktası olduğunun kutlama iddiasıdır. Biz bu iddia ile çıkıyoruz. Tüm Türkiye’ye Malatya milli kültürümüzün bir nevi başkentlerinden biridir diyerek sesleneceğiz. Malatyalının tek yürek olduğunu, birlik ve beraberlik mesajlarının güçlü olarak vurgulandığı şehir olduğunun burada ilanını hep birlikte yapacağız" diye konuştu. (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı