Kula Şehit astsubayın adı kütüphanede yaşayacak

Şehit astsubayın adı kütüphanede yaşayacak

Paylaş
Şehit astsubayın adı kütüphanede yaşayacak

Şehit astsubayın adı kütüphanede yaşayacak

Hasan YİĞEN/KULA (Manisa), (DHA)-IRAK'ın kuzeyinde geçen yıl kasım ayında Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Sevinç'in (28) adı Manisa'nın Kula ilçesindeki Çarıkballı Mahallesi İlkokulu'nda kurulan kütüphaneye verildi. Ayrıca şehit isimleri ile fotoğraflarının yer aldığı anasınıfı da hizmete açıldı.

Kardeş Köy Okulları Topluluğu ve Kula İlçe Jandarma Komutanlığı, Irak'ın kuzeyinde geçen yıl kasım ayında Pençe-Kilit Operasyonu'nda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Sevinç'in isminin yaşatılması amacıyla Kula ilçesine bağlı Çarıkballı Mahallesi İlkokulu'nda kütüphane kurdu. Bu kapsamda tamamlanan Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Emre Sevinç kütüphanesi ile şehit isimleri ile fotoğraflarının yer aldığı anasınıfı da törenle açıldı. Törene Kula Kaymakamı Ömer Ahmet Özdemir, Kula İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Yüksel, Kardeş Köy Okulları Topluluğu kurucusu Hilal Kalafat, protokol üyeleri, şehit ve gazi aileleri ile mahalle halkı katıldı. Tören için şehit Sevinç'in annesi Zeynep, babası Mehmet ve kardeşleri Kezban ve Yunus Sevinç Bursa'dan Manisa'ya geldi. Sevinç adına hazırlanan kütüphaneyi inceleyen anne Zeynep Sevinç, şehit oğlunun fotoğrafları ile üniformasının yer aldığı köşede duygu dolu anlar yaşadı. Sevinç, Kalafat ve jandarma personellerine sarılıp teşekkür etti.

'ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK'
Kütüphane ve sınıfların iç dizaynından boyasına, parkelerinden mobilyalarına kadar gönüllü arkadaşları ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı personellerle yaptıklarını dile getiren Kalafat, şehitlerin ismini ölümsüzleştirmek adına buna benzer çalışmaların devam edeceğini söyledi. Minik öğrencilerin hayal kahramanlarını değil, gerçek kahramanları öğrenmesini istediklerini dile getirerek kahraman şehitlerin isimleri ile fotoğraflarının yer aldığı köşeyi de eğitim öğretim faaliyetlerine açtıklarını kaydeden Kalafat, açılışı yapılan anasınıfında Şehit Özel Harekat polisi Ali Uçar, Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş İsmail Çınar, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Aydın Ceylan, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Eren Öztürk, Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Mehmet Emre Köçer, Şehit Piyade Uzman Çavuş Emin Yıldırım, Şehit Piyade Uzman Çavuş Gökhan Topal, Şehit Deniz Astsubay Üst Çavuş Burhan Çakır, Şehit Jandarma Uzman Çavuş, Hüseyin Çetin Kuşdili, Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Sevim, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Muhammed Küçük ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Osman Baytan gibi kahramanların isimlerinin yaşatılacağını söyledi.

Kaymakam Ömer Ahmet Özdemir ise gurur duyulacak bir proje ile Kula'ya katkı sağlayan Kardeş Köy Okulları Topluluğu kurucusu Hilal Kalafat ve gönüllü arkadaşları ile İlçe Jandarma Komutanlığı ve emeği geçen herkese teşekkür etti.(DHA)


FOTOĞRAFLI 

 

Haberin Devamı