Artuklu Mardin ve Diyarbakır’da İsrail protestosu

Mardin ve Diyarbakır’da İsrail protestosu

Paylaş
Mardin ve Diyarbakır’da İsrail protestosu

Mardin ve Diyarbakır’da İsrail protestosu

Salih KESKİN- Gıyasettin TETİK- Seyfettin EKEN/MARDİN- DİYARBAKIR, (DHA)- MARDİN ve Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşları öncülüğünde toplanan gruplar, ‘Dünya Kudüs Günü’nde, Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’i protesto etti.

Haberin Devamı

Mardin’de, her yıl Ramazan ayının son Cuma günü kutlanan Dünya Kudüs Günü’nde Peygamber Sevdalıları Temsilciliği ve Özgür Kudüs Platformu öncülüğünde toplanan grup, düzenledikleri basın açıklamasıyla, Gazze’ye yönelik saldırılarını sürdüren İsrail’i protesto etti. Şakir Nuhoğlu Camii önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Mardin Peygamber Sevdalıları Başkan Yardımcısı Mücahit Önen, Filistin halkının soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumakta olduğunu ifade ederek, Kudüs, yeryüzü müminlerinin imanın şartlarından olan nice peygamberin Allah’a davet çağrılarının yankılandığı şehirdir. Kudüs; Müslümanım diyenler için ırksal, mezhepsel, grupsal tüm aidiyetlerin üzerinde insani ve kesinlikle imanı bir aidiyet taşır. Kudüs, Arap olan Hz. Ömer’in fethi, Kürt olan Selahaddin-i Eyyûbi’nin rotası ve hürriyete kavuşturması, Türk olan Abdülhamid’in Siyonistlere karşı yürek yangını ve sancısıdır. İsrail; küresel Siyonist çete ABD, İngiltere, Sovyet Rusya ve BM üzerinden ortaya çıkarıldığından beridir, Kudüs ve Filistin genelinde büyük acılara, zulümlere imza atmış çağın Firavunu ve Nemrududur” dedi.

Haberin Devamı

‘CİDDİ EKONOMİK VE SİYASİ YAPTIRIMLAR UYGULANMALI’

İsrail’e karşı ciddi ekonomik ve siyasi yaptırımların uygulanması gerektiğini belirten Önen, “Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalı, Kudüs ve Gazze İslam devletlerinin öncelikli gündemi olmalıdır. Terör şebekesine ciddi ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmalı, Siyonistlere hiçbir mazeret olmaksızın mal sevkiyatı bir an önce durdurulmalı, Gazze için acil insani yardım girişimleri devreye girmelidir. İslam Dünyasını, işgal altında olan ilk kıblesi için bütün ayrılıklarını bir kenara bırakmaya, Filistin’e sahip çıkmaya ve kardeşlerinin yanında durmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

DİYARBAKIR’DA İSRAİL PROTESTOSU

Diyarbakır’da da aralarında sivil toplum kuruluşlarının da olduğu grup, Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde cuma namazı çıkışında Yenişehir ilçesindeki Sanat Sokağı önünde toplandı. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden grup, Filistin bayrakları açıp, sık sık tekbir getirdi, sloganlar attı. Filistin’e destek dövizler taşıdı. Saldırılarda hayatını kaybedenler için dua eden grup, Filistin'e destek çağrısı yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı etkinlikte grup adına açıklamayı okuyan Peygamber Sevdalıları Vakfı adına Cemil Cahit Ünsal, yıllardır soykırım yapan İsrail’e yaptırım yapılması gerektiğini belirterek, “Siyonist İsrail, küresel siyonist çete ABD, İngiltere, Sovyet Rusya ve BM üzerinden ortaya çıkarıldığından beridir, Kudüs ve Filistin genelinde büyük acılara, zulümlere imza atmış çağın Firavunu ve Nemrududur. Filistin halkı, soykırım ve işgal karşısında meşru müdafaa hakkını kullanarak kendi topraklarını, vatandaşlarının canını ve İslam ümmetinin izzetini ve şerefini korumaktadır. Gazze halkı, dünyanın tüm zihin dünyasını yerle bir eden bir inanç, teslimiyet, samimiyet ortaya koydu. Müslümanların resmi-sivil tüm unsurları ekonomik, askeri ve manevi olarak Müslüman kardeşlerinin yanında yer almalıdır. Filistinli Müslümanlar, işgale karşı direnişlerinde yalnız bırakılmamalı, Kudüs ve Gazze İslam devletlerinin öncelikli gündemi olmalıdır. Terör şebekesine ciddi ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulanmalı, Siyonistlere hiçbir mazeret olmaksızın mal sevkiyatı bir an önce durdurulmalı, Gazze için acil insani yardım girişimleri devreye girmelidir. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakarlığı da yapmaya hazırız” dedi. (DHA)

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLI