Derik Derik’te Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk anısına satranç turnuvası

Derik’te Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk anısına satranç turnuvası

Paylaş
Derik’te Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk anısına satranç turnuvası

Derik’te Şehit Kaymakam Muhammet Safitürk anısına satranç turnuvası

Emrullah KARAKAŞ/ DERİK (Mardin), (DHA)- MARDİN'in Derik ilçesinde 2016'da makamına yerleştirilen bombanın infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk anısına satranç turnuvası düzenlendi.
Derik Kaymakamlığı, 10 Kasım 2016’da makamına bırakılan bombanın infilak ettirilmesi sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 1 gün sonra şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk anısına satranç turnuvası düzenledi. Bahçelievler Mahallesi’ndeki Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin kapalı spor salonunda düzenlenen ve iki gün süren turnuvaya 10, 14, 18 yaş gruplarından 16’sı kız, 107’si öğrenci katıldı. Öğrenci velilerinin de hazır bulunduğu son gündeki final müsabakalarında, yaş gruplarında birinci gelen sporculara Derik Gençlik ve Spor Müdürü Selahattin Dinç ve Türkiye Satranç Federasyonu Mardin İl Temsilcisi Cengiz Yalçın tarafından çeşitli ödüller verildi.
Turnuvanın final müsabakalarına katılan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Evren Çakır, ilçede her sene  satranç turnuvası düzenlediklerini belirterek, “Yüksek bir katılımın sağlandığını görüyoruz. Öğrencilerimizle burada olmak çok güzel. Sporun ötesinde strateji ve bir zeka oyunu olan spor faaliyetleri, sanatsal faaliyetler ve zeka geliştirici etkinlikler ile en az sınavlara hazırlanmak kadar önemli. Satranç, dünyanın en kadim sporlarındandır. Satranca önem veriyoruz, bu tür müsabakalara katılacak öğrenci yetiştirmeyi önemsiyoruz. Satranç insanın kişisel gelişiminde çok önemli. İstiyoruz ki, çocuklarımız erken yaşta satrançla tanışsınlar. Programda emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı