Midyat Midyat'ta 4 bin 500 taşımalı eğitim gören öğrenciye yemek desteği

Midyat'ta 4 bin 500 taşımalı eğitim gören öğrenciye yemek desteği

Paylaş
Midyat'ta 4 bin 500 taşımalı eğitim gören öğrenciye yemek desteği

Midyat'ta 4 bin 500 taşımalı eğitim gören öğrenciye yemek desteği

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT(Mardin),(DHA)- MARDİN’in Midyat ilçesinde eğitimlerini taşımalı olarak sürdüren 4 bin 500 öğrenci, öğretmenevi tarafından hazırlanan öğle yemeği hizmetinden faydalanıyor.
Midyat ilçesinde, lise eğitimlerini köylerden taşımalı olarak sürdüren 4 bin 500 öğrenci, öğretmenevi tarafından hazırlanan öğle yemeği hizmetinden faydalanıyor. Her gün 20 kişilik ekip tarafından hazırlanan 3 çeşit yemek ve tatlının olduğu menüler, özel kaplarla okulların yemekhanelerine gönderiliyor. Yemek yapımında hijyene çok önem gösterdiklerini ifade eden Midyat Öğretmenevi Müdürü ve Yemekhane Sorumlusu Mehmet Aslan, “Uzman diyetisyenimiz eşliğinde, aşçılarımızla beraber bu yemek sıcak bir şekilde üç çeşit olarak hazırlanır. Hijyen ve 12 saat sıcak tutan termobakslarla, servislerle bütün okullara dağıtımı sağlanıyor. Bu hizmeti sağ olsun devletimiz sunuyor ve çocuklar son derece memnunlar” dedi.
‘GÜNLÜK VE ANLIK DENETİMLER YAPIYORUZ’
Aziz Önen Kız Anadolu Lisesi yemekhanesinde yemek kazanlarının başına geçip, öğrencilere yemek dağıtımı yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, günlük ve anlık denetimler yaptıklarını belirterek, “Birebir kendimiz ve ekiplerimiz tarafından günlük ve anlık denetimler yapılıyor. Öğretmenevimizde sıcak yemek her gün çıkartılıyor, kendi öz kaynağında, kendi yaptığı çalışmalarla. İlçemiz genelinde şu anda 4 bin 500 öğrencimize sıcak yemeği kaliteli, üst seviyede ulaştırmaya devam ediyoruz. İnşallah daha da güzel çalışmaları sürdüreceğiz” diye konuştu.
Öğrencilerden Büşra Arslan, uygulamadan memnun olduğunu belirterek, “Burada, okulda yemeğin verilmesi çok iyi katkı sağlıyor. Burada sürekli çeşitli çeşitli yemekler veriliyor. Bütün öğrenciler için de geçerli. Bugün mesela makarna, güveç ve tatlı verilmiş. Suyu da, ekmeği de hiç ihmal etmiyorlar. Çok mutlu oluyoruz” dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı