Midyat Midyat’ta, ‘Gazze’de Çocuk Olmak’ mektup yarışması

Midyat’ta, ‘Gazze’de Çocuk Olmak’ mektup yarışması

Paylaş
Midyat’ta, ‘Gazze’de Çocuk Olmak’ mektup yarışması

Midyat’ta, ‘Gazze’de Çocuk Olmak’ mektup yarışması

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT, (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Midyat ilçesinde, İsrail’in saldırısı altındaki çocuklar için, ‘Gazze’de Çocuk Olmak’ isimli mektup yazma yarışması düzenlendi.
İsrail’in saldırısı altındaki Gazze'deki çocuklar için, Midyat ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, valilik, kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce ‘Gazze’de Çocuk Olmak’ adlı mektup yarışması düzenlendi. Yarışmaya kentteki 10 ilçedeki 35 liseden yaklaşık 200 öğrenci katıldı. Öğrencilerin duygularını yazdıkları mektuplar, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından edebiyat öğretmenlerinden oluşturulan jüri heyeti tarafından değerlendirilmeye alındı. Yarışmada Midyat Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem Güney birinci, Nusaybin Anadolu Lisesi öğrencisi Dilan Acar ikinci ve Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nurhan Atalan da üçüncü oldu. Yarışmada birinciye yarım altın, ikinciye çeyrek altın ve üçüncüye de 2 bin lira para ödülü verildi. Öğrencilere ödülleri, törenle Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Bal ve Midyat Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Müdürü Murat Kaya tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından yarışmada birinci olan Meryem Güney, mektubunu okudu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdurrahim Demir, emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bilinci diri tutmak için bu tür faaliyetler yürütüyoruz ama bu sefer de ortaöğretim kurumları düzeyinde gençlerimizin mektup ile bu duyguların dile getirme çalışması içerisine girdik. En iyi olan üç tane öğrencimize ödüllendirme çalışmasını gerçekleştirdik. Bu anlamda süreç içerisinde faaliyetlerini yürüten, deste veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.
‘ORADAKİ BİR ÇOCUKMUŞ GİBİ HİSSEDEREK YAZMAK İSTEDİM’
Yarışmada birinci olan Midyat Borsa İstanbul Anadolu Lisesi öğrencisi Meryem Güney de, “Mektubu yazarken orada bir çocukmuş gibi davranarak, hissederek yazmak istedim. Bu mektup yarışmasında birinci oldum. İnsanların bu soykırıma sessiz kalmaması gerektiğini ve her zaman bir yerde birilerinin destekçisi olması gerektiğini umut ediyorum” diye konuştu.
Yarışmada üçüncü olan Midyat Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Nurhan Atalan da, çocukların artık ölmemesi gerektiğini belirterek, şöyle dedi:
“Gazze’de yaşanan soykırıma karşı yazmış olduğum mektupta insanların artık ölmemesi gerektiğini, çocukların yaşama karşı sıkı sıkı tutunmalarını yazdım. Çocukların artık ölmemeleri gerektiğini, yaşamalarını, bombalardan dolayı değil de sevinçten, mutluluktan gözyaşlarının akması gerektiğini yazdım. Artık soykırıma hayır diyelim hep beraber. Göz yummayalım. Onlarında yaşama hakları var. Yaşama haklarını ellerinden almayalım.”(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı