Midyat Midyat'ta mesleki kurslara katılan kadınlara teşvik desteği

Midyat'ta mesleki kurslara katılan kadınlara teşvik desteği

Paylaş
Midyat'ta mesleki kurslara katılan kadınlara teşvik desteği

Midyat'ta mesleki kurslara katılan kadınlara teşvik desteği

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/ MİDYAT (Mardin), (DHA)- MARDİN’in Midyat ilçesinde, Aile Destek Merkezi (ADEM) ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle açılan mesleki kurslara katılan kadınlara, Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla teşvik ödemesi verilecek.
Midyat ilçesinde Işıklar, Seyitler ve Bahçelievler mahallelerinde faaliyet yürüten aile destek merkezlerinde meslek öğrenen kadınlar için, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı teşvik ödemesi yapacak. Dekoratif el sanatları, dikiş-nakış, kuaförlük, mefruşat, oyuncak bebek ve halı dokuma gibi mesleki kurslarda el becerilerini geliştiren kadın kursiyerlerin üretkenliğe teşvik etmek için, ihtiyaç duydukları malzemeleri almaları amacıyla kurs süresince her ay 600 lira teşvik desteği verilecek.
Destekler için bilgilendirmek amacıyla Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Aile Destek Merkezi Yöneticisi Neval Bilgiç, “Bu bilgilendirme toplantısı kadınlarımızın bilinçlendirilmesi, toplumsal yaşama daha etkin katılım sağlamaları ve ekonomik özgürlüğe sahip olmalarını destekleyen bir çalışmanın parçasıdır. Aile Destek Merkezlerimiz kadınlarımıza yönelik açtığı kurslar ve verdiği eğitimlerle onların bilinçlenmesine, kendilerini geliştirmesine ve ekonomik anlamda daha bağımsız olmalarına katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Eğitimlerimiz sadece mesleki açıdan değil, aynı zamanda kişisel gelişim ve bilinçlenme açısından da büyük önem taşımaktadır. Bu sayede kadınlarımız kendi potansiyellerini daha iyi anlamakta, özgüvenlerini artırmakta ve toplumsal yaşamda daha aktif bir rol üstlenmektedirler” dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı