Midyat Midyat’ta Millet Bahçesi, tamamlandı

Midyat’ta Millet Bahçesi, tamamlandı

Paylaş
Midyat’ta Millet Bahçesi, tamamlandı

Midyat’ta Millet Bahçesi, tamamlandı

Mehmet Halis NAYIFOĞLU/MİDYAT(Mardin),(DHA)- MARDİN’in Midyat ilçesinde 26 bin metrekarelik alana kurulan Millet Bahçesi'nin yapımı tamamlandı.
Midyat ilçesinde Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Karayolları Şube Şeflliğinin şehir dışına taşınmasıyla boşalan alanın üzerinde 2 yıl önce kurulan Millet Bahçesi’nin yapımı tamamlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından 26 bin metrekarelik alanda kurulan Millet Bahçesi’ne çocuk oyun alanları, içerisinde yöresel bitkilerin olduğu tematik bahçeler, millet kıraathanesi, yürüyüş ve bisiklet yolları gibi diğer sosyal donatılar yapıldı. Alana ayrıca bin 57 ağaç dikildi, biyolojik gölet ve kütüphane de yapıldı. Proje yürütücüsü Cemal Ağırman, projenin ilçe için çok önemli olduğunu belirterek, “Midyat Millet Bahçesi için Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum. Burası 26 dönümdür. İçerisinde millet kıraathanesi var, çocuklar için çocuk oyun grupları var, koşu yolu, bisiklet yolları var. 14 dönüm çim alanı, bol ağaçlık alanlar var. Özellikle Midyat’ın merkezinde oluşu, milletin çok kolay buraya ulaşım sağlaması açısından çok önemlidir. Rahat bir nefes alacak halkımız. Onun içinde çok mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle Cumhurbaşkanımız millet bahçeleri çok önem veriyor, ona teşekkürlerimizi iletiyoruz” dedi.
‘GÖZÜMÜZ HEP BU ANI BEKLİYORDU’
Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Abdurrahim Aktaş da, vatandaşların nefes alabileceği yeşil bir alana kavuştuğunu belirterek, “Burası çok güzel bir yer oldu. Midyat'ta, bizim mahallede bulunuyor konum olarak, ama bütün Midyat için nefes alabilecek bir yerdir. Hem oturma alanlarıyla hem yeşil alanlarıyla hem havuzuyla, binası ile kütüphanesi ile kafeteryasıyla çok güzel bir yer oldu. Gözümüz hep bu anı bekliyordu.  Çocuklarımız, ailelerimiz için çok mükemmel bir dinlenme yeri oldu. İnşallah hepimiz de bu ağaçlara bu yeşil alanlara sahip çıkmamız gerekiyor. Çünkü bahçe bizimdir. Emeği geçenlerden, herkesten Allah razı olsun” diye konuştu.
Mahallelilerden Gülnaz Doğan da, mahallelerinde millet bahçesinin yapılmasından dolayı çok sevindiklerini belirterek, şöyle dedi:
“Burası millet için çok önemli, artık çocuklarımızla buraya geleceğiz. Çok memnun olduk burayı yaptıkları için, çok teşekkür ediyorum. Biz çok memnunuz. Zaten burası ile komşuyuz, hemen evden çıktığım gibi buraya geleceğim, çayımı burada içeceğim. Bu bahçeyi bize yaptıkları için çok memnunuz, çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Burada keyif yapacağız.”(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı