Erdemli Atatürk’ün Erdemli’ye gelişinin 97'inci yıl dönümü kutlandı

Atatürk’ün Erdemli’ye gelişinin 97'inci yıl dönümü kutlandı

Paylaş
Atatürk’ün Erdemli’ye gelişinin 97'inci yıl dönümü kutlandı

Atatürk’ün Erdemli’ye gelişinin 97'inci yıl dönümü kutlandı

Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ(Mersin)(DHA)-MERSİN’in Erdemli ilçesinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün 97 yıl önce Erdemli ilçesine gelişi düzenlenen törenle kutlandı.
Erdemli sahil bandında bulunan tören alanında Erdemli Atatürkçü Düşünce Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte, başkan Haluk Gülle tarafından Atatürk anıtına çelenk konulup, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Başkan Haluk Gülle, "Cumhuriyetimizin ilk yıllarında Gazi Mustafa Kemal Atatük, ülkemizin değişik yerlerinde çiftlik kurmak için geziye çıktığı günlerde, 25 Ocak 1925 yılında Mersin’e geldi. Burada iki gün kaldıktan sonra Silifke’de kurulması planlanan çiftlik yerini ziyareti esnasında Erdemli’ye uğrayarak halkımızla bir süre sohbet etti ve kendisine ilçemizin simgesi olan limonata ikram edildi. Onun bu güzel ziyaretini hatırlamak ve anmak için buradayız. Bu güzel günde bizlerle olan herkese çok teşekkür ederim" dedi.
Araştırmacı yazar Ahmet Refik Erdem ise yaptığı konuşmasında, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk, üretime ve tarıma çok önem veriyordu. Bu nedenle ülkemizin bir çok yerinde çiftlik kurma çalışması başlattı. Atatürk, Mersin’e 9 defa ziyarette bulundu. Bunun 4 tanesi Silifke olmuştur ve bir defasında kara yolunu kullandığında Erdemli’ye geldi ve halkımızın muhteşem karşılaması ile Erdemli halkı ile sohbet etmiştir. Bu güzel anının 97. yıl dönümü olan 27 Ocak’ta bu anma etkinliğini düzenliyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı