Merkez Tosca Operası prömiyer ile geliyor

Tosca Operası prömiyer ile geliyor

Paylaş
Tosca Operası prömiyer ile geliyor

Tosca Operası prömiyer ile geliyor 

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN Devlet Opera ve Balesi M. Kemal Atatürk'ün en sevdiği İtalyan besteci Giacomo Puccini tarafından bestelenen operalardan biri olan 'Tosca Operası'nı sahnelemek için çalışmalarını sürdürüyor.   
'Tosca Operası' Mersin Devlet Opera ve Balesi salonunda ilk kez 27 Ocak saat 20:00’de sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Eserde, görevini kişisel hırs ve çıkarları için kullanmaktan çekinmeyen polis müdürü Scarpia ile gerici ve baskıcı rejim karşıtı ressam Cavaradossi ve sanatı için yaşayan, duygularının esiri opera şarkıcısı Tosca arasında yaşanan olaylar anlatılıyor.
Mersin Devlet Opera ve Baslesi’nin sahneye taşıdığı en büyük prodüksiyonlardan biri olan eserin rejisörlüğünü Kenan Korbek, orkestra şefliğini Andrea Francesco Solinas, dekor tasarımını Özgür Usta, kostüm tasarımını Aydan Çınar, ışık tasarımını Tarı Deniz, eserin koro şefliği Anıl Aydın, çocuk korosu şefliğini ise Reyhan Beydüz üstleniyor. 
Eserin diğer gösterimleri ise 30 Ocak, 24 Şubat, 29 Şubat'ta yine Opera Sahnesi'nde saat 20:00'de izleyici ile buluşacak. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı