Merkez Vali Pehlivan'dan bir dizi ziyaret

Vali Pehlivan'dan bir dizi ziyaret

Paylaş
Vali Pehlivan'dan bir dizi ziyaret

Vali Pehlivan'dan bir dizi ziyaret

Mustafa ERCAN/MERSİN, (DHA)-MERSİN'de mesaisine başlayan Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte ilk gününde şehit ailesini ziyaret edip, esnaf ve çiftçilerle bir araya geldi. Dalında limon kopan Vali Pehlivan, bal sağımı yaparak kuzu sevdi. 
Kentte göreve başlayan Vali Ali Hamza Pehlivan, eşi Yıldız Pehlivan ile birlikte ilk ziyaretini merkez Akdeniz ilçesinde yaşayan Şehit Jandarma Kıdemli Üstçavuş Mustafa Kömürcü’nün ailesine gerçekleştirdi. Şehidin eşi ve çocuklarıyla sohbet eden Vali Pehlivan, "Mersin’deki ilk günümde siz saygıdeğer şehit ailelerimizin duasını alarak göreve başlamak büyük bir onur. Aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Devlet ve millet olarak bugüne kadar olduğu gibi her daim sizlerin yanında ve yakınında olmaya devam edeceğiz" dedi.
Vali Pehlivan, şehidin eşi Serap Kömürcü’ye bayrak hediye ederken, ziyarete Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürü Veysel Topkaya da hazır bulundu. 
Vali Pehlivan daha sonra Yeni Mahalle’deki esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir araya geldi. Vali Pehlivan, Şehit Üsteğmen Emrah Şahin Sokak boyunca ziyaret ettiği esnafımıza hayırlı işler, bereketli kazançlar temennisinde bulundu, yol boyunca vatandaşlarımız ile selamlaşıp sohbet etti.
Vali Pehlivan daha sonra esi Yıldız Pehlivan ile birlikte merkez Mezitli ilçesine bağlı Esenbağlar Mahallesi'nde limon yetiştiriciliği, arıcılık ve hayvancılıkla uğraşan Kurt ailesinin misafiri oldu. Vali Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan burada, dalından limon kesti, arı kovanlarından yapılan bal hasadına eşlik etti, sacda gözleme pişirdi.
Vali Pehlivan, Kurt ailesi ve komşularıyla tarım ve hayvancılık hakkında yaptığı sohbette, çiftçiliğin çok meşakkatli, bir o kadar da kıymetli bir meslek olduğunu ifade ederek, "Çiftçilerimiz, milletimizin beslenme gibi en önemli yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak için el emeği ve alın teri ile çalışan, tohumu toprakla buluşturan emektarlarımızdır. Bizler de devletimizin teşviklerini, sunduğu imkanları tarımsal projeler ve desteklerle çiftçilerimizin hizmetine sunmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Vali Pehlivan’ın ziyaretinden dolayı mutlu ve memnun olduklarını ifade eden çiftçi Ali Kurt, "Mersin’de görevine başladığı ilk gün bizleri ziyaret ederek tarıma, hayvancılığa ve çiftçiye verdiği önemi gösteren Valimiz Ali Hamza Pehlivan’a şahsım ve ailem adına çok teşekkür ediyor, ilimizdeki görevlerinde kolaylık ve başarılar diliyorum. Allah yar ve yardımcısı olsun" diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı