Mut Ödüllü Mut zeytinyağı Fransa'ya ihraç ediliyor

Ödüllü Mut zeytinyağı Fransa'ya ihraç ediliyor

Paylaş
Ödüllü Mut zeytinyağı Fransa'ya ihraç ediliyor

Ödüllü Mut zeytinyağı Fransa'ya ihraç ediliyor

Murat SÖZERİ/MUT (Mersin), (DHA) - MERSİN'in Mut İlçesinde üretilen tescilli 'Mut Zeytinyağı', Fransa'ya ihraç ediliyor.

İlk zeytinyağı ihracatı için tören düzenlendi. Törene, ilçe Kaymakamı Fatih Erdoğan, Belediye Başkanı Volkan Şeker, Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Gürsel Aydın ile firma temsilcileri katıldı.
Etkinlikte konuşan Mut Kaymakamı Fatih Erdoğan, ilçenin tarımda lider ilçelerden biri olduğunu belirterek, "Üretiyoruz, büyüyoruz, gelişiyoruz. Girişimci kardeşlerimizle ilçemizdeki değerleri dışarıya gönderiyoruz. İnanıyorum ki bu girişimlerle tur atlayacak ve gelişmeye devam edecek. Bu ürünlerin ilçemizden çıkması bizi mutlu ediyor" dedi.
Belediye Başkanı Volkan Şeker de Fransa yolundaki ihracattan gurur duyduklarını, bu çalışmalarla ilçenin dünya ölçeğinde tanınmasının sağlanacağını söyledi.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Gürsel Aydın'ın da yaptığı konuşmanın ardından etkinliğe katılanlar tarafından ilk etapta 22 ton ihraç edilecek zeytinyağı paketleri incelendi.
Mersin zeytin üretiminin yüzde 65, Türkiye üretiminin ise yüzde 13’ünün gerçekleştirildiği ilçede, 12 milyon 500 bini kayıtlı 15 milyon zeytin ağacı bulunuyor. İlçede üretilen zeytinyağına 'Mut Zeytinyağı' adıyla 2018 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret tescil belgesi verildi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı