Silifke Vatandaşlara orman yangınları konusunda uyarı

Vatandaşlara orman yangınları konusunda uyarı

Paylaş
Vatandaşlara orman yangınları konusunda uyarı

Vatandaşlara orman yangınları konusunda uyarı

Atike CEYLAN KAÇAR/SİLİFKE(Mersin), (DHA)-MERSİN’in Silifke ilçesinde Keben ve Bahçederesi (Kayabaşı) Mahalleleri'nde çıkan yangın alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, açık alan, orman ve anız yangınlarına karşı dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili vatandaşları uyardı.
Silifke Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ile birlikte Keben ve Bahçederesi (Kayabaşı) Mahallelerinde çıkan yangın alanında incelemelerde bulunan Belediye Başkanvekili Sadık Altunok, Keben Mahallesi Muhtarı Murat Temur, Bahçederesi Mahallesi Muhtarı Eyüp Özet ve vatandaşlarla bir araya geldi.
Yangınlara davetiye çıkarmamak için çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Belediye Başkanvekili Altunok, "Yangınlarda çok şükür can kaybı olmamıştır. Özellikle yaz aylarında artan yangınların başlıca sebepleri piknik, bahçe temizliği ve anızların yakılması ile ilgilidir. Özellikle çeşitli nedenlerle bahçelerde ve tarlalarda yakılan ateşler, yangınlara davetiye çıkarmaktadır. Vatandaşlarımız kontrollü olarak yaktığını düşünse de küçük bir rüzgarda kontrolden çıkan anız yangınları ve diğer ateşlerin insanların canını ve malını tehdit edebilmektedir" dedi.
Son günlerde meydana gelen yangınların üzüntü verici olduğuna değinen Kaymakam Namık Kemal Nazlı da Keben ve Bahçeresi halkına ve mahalle muhtarlarına geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Yangınların çıkışında insan faktörünün önemine işaret eden Kaymakamı Nazlı, “Maalesef tüm uyarılara rağmen duyarsız kişilerin dikkatsizlikleri sebebiyle yangınlar çıkıyor. Ormanlarımız, doğamız bizlere emanet. Vatandaşlarımızdan bu konuda daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı